Setmanari d'informació local - 138 anys

Anam a cercar bolets (II)

Tal i com vos vaig avançar la setmana passada, aquí us deix algunes receptes per a cuinar els "Apagallums" o "Paraigües" (Macrolepiota Procera) i els Carlets (Hygrophorus Russula).

Amanida tèbia de Carlet

Ingredients:250 grams de Carlets (Hygrophorus russula), una bona varietat de lletugues o enciams (Fulla de roure, escarola, cogollos, endívies, etc.), 2 dents d'all, oli d'oliva verge, sal i vinagre. Elaboració:

Netejarem bé els bolets, destriant els exemplars més sans i passant-los per un ratxet d'aigua freda per a retirar les restes de terra i fulles que pugin portar. No convé deixar-los en remull ja que poden absorbir l'aigua i fer malbé la nostra elaboració.

En una paella, amb un raig d'oli i l'all picat, els saltejarem a foc viu. Assaonarem bé.

Prepararem les lletugues i les tremparem amb l'oli i el vinagre. Abocarem el suc d'haver saltejat els bolets per sobre de la lletuga i repartirem els bolets de forma homogènia pel plat.

Torrades amb Carlets i formatge Mozzarella

Ingredients:150 grams de Carlets (Hygrophorus russula) 2 dents d'all, 2 decilitres de nata líquida, 1 cullerada d'oli d'oliva verge, 50 grams de formatge Mozzarella, 6 torrades de pa pagès o pa de motlle.

Elaboració: Posarem en una paella l'oli juntament amb l'all finament picat i ho ofegarem durant uns 2 minuts. Seguidament, afegirem els bolets nets i trossejats. Saltejarem fins que els bolets comencin a agafar color daurat. En aquest punt afegirem la nata líquida i li donarem un bull fort.

Baixarem l'intensitat del foc i ho farem coure a foc fluix fins que assoleixi la consistència de salsa. Rectificarem de sal just abans de servir. Repartirem aquesta crema de bolets sobre les llesques de pa, torrat o no, al gust.

Ja per acabar empolsarem bé totes les llesques amb el formatge i ho gratinarem.

Bolets arrebossats

. (Veure fotografia)

Ingredients: 4 macrolepiotas grans, 4 talls de cuixot dolç, 4 talls de formatge, Havarti, sal, farina, ou batut i galleta picada. Per a arrebossar: oli d'oliva per fregir. Elaboració: Netejarem els bolets raspant la cutícula superior del capell, sense banyar-los si no és estrictament necessari. Tallarem els capells d'aquests bolets grossos en 4 talls iguals i els esclafarem lleugerament pressionant-los amb el palmell de la mà.

Entre dos bocins de bolet hi posarem una llesca de cuixot i una de formatge i passarem aquestes peces per farina, ou i galleta. Podem enganxar els extrem amb un escuradents per a que no se'ns desmuntin. Ho fregirem amb oli ben calent uns 2 o 3 minuts per cada costat, aproximadament. Escórrer i servir.

Bon profit i fins d'aquí a 7 dies. Podeu conèixer més curiositats sobre aquests i altres bolets visitant la web www.cuinant.com.

parlemdecuina@hotmail.com.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.