Setmanari d'informació local - 138 anys

Dos blogs de cuina

Dos Blogs de cuina.

Ja fa unes setmanes que us don l'adressa del blog de cuina d'aquesta secció però encara no us l'havia presentat de forma oficial. Cuinant.blog ve a complimentar l'oferta de la web cuinant.com amb un caire més personal i directe ; el trobareu a la següent adressa web:

http://cuinant-blog.blogspot.com/

El blog vol ésser un espai viu on es presentin les darreres notícies i novetats gastronòmiques de la nostra terra. També surt com un espai de reflexió obert, on tothom pot comentar i compartir les seves opinions sobre gastronomia . També és un espai on s'oferirà informació complementaria als articles d'aquesta secció, aportant més fotografies, vídeos i altre contingut per a fer més "didàctica" i "gustosa" la nostra trobada gastronòmica setmanal.

El blog està directament vinculat a la web www.cuinant.com i entre ambdós espais es pot trobar multitud d'informació, receptes i curiositats sobre el món de la cuina, a més de consultar tots els articles d'aquesta secció apareguts en el setmanari.

Esper que aquesta combinació us agradi.

I ja que passegem per la web a través de blogs de cuina; us presentaré el del bon company i amic Xisco Guarí (http://www.xiscoguari.cat/ ). Un lloc on aquest inquiet cuiner, amb un estil molt personal, repassa el bo i millor de la gastronomia mallorquina, donat uns textes de qualitat, agradables de llegir i amb un receptari d'aquells que fan olor a "cuina de casa".

Però crec que la millor forma de presentar la feina d'en Xisco és emprant les seves pròpies paraules al que va esser el seu post nº 200, aquest passat desembre.

"(...) estic content d'acabar l'any amb el post número dos-cents del blog... Són dos-cents posts on he contat els esdeveniments de la meva vida, les receptes que més m'agraden i he mirat de fer-ho sempre respectant les meves senyes d'identitat, podria fer un anàlisis i posar a unes balances lo bo i lo dolent, però no fa falta fer-ho, lo bo supera amb avantatge a lo dolent del blog. Gràcies a la meva vida entre madones, he conegut a gent meravellosa i he gaudit amb els comentaris que la gent me deixa, sentint que a algú li interessava el que feia. Tenc per cert que seguiré amb el blog, amb les receptes, amb la gent. Miraré de fer-ho millor i més sovint i per avui no tenc res més a dir (...) "

I per arrodonir aquesta trobada d'avui que res millor que acabar amb una picadeta.

Torrada de 3 sabors

Ingredients: 1 torrada, 1 tros de formatge brie, 1 tros taronja, 1 anxova

Elaboració: Damunt la torrada posam el formatge brie, a sobre ell el grell de taronja i l'acabam agafant-ho tot amb un escuradents on hi haurà picada l'anxova. Podem afegir un toc més de color si l'acabam amb una punteta de confitura vermella.

Variats de pa de motllo

Ingredients: 1 pa de motlle, unes fulles d'enciam (fulla de roure, escarola, etc), 2 llaunes de tonyina, 4 anxoves, 6 llagostins bullits, 2 cullerades de maionesa,100 grams de formatge tendre, sal, un parell de talls de salmó fumat i formatge philadelphia.

Elaboració:

Tipus 1: Tallar ben petits tots els ingredients de l'amanida (enciam, tonyina, anxoves, llagostins, formatge fresc); afegir-hi la maionesa per fer una pasta i rectificar de sal si escau. Escampar l'amanida sobre les llesques de pa de motlle, tapar amb una altra llesca i tallar en quatre parts. Decorar amb una mica d'amanida a sobre.

Tipus 2: Agafar dues llesques de pa de motlle, superposar-les per un extrem i allisar-les amb un corró de manera que quedin enganxades. Escampar el formatge philadelphia a sobre el pa de motlle i posar-hi el salmó. Enrotllar el pa de motlle i tallar rodanxes d'un centímetre aproximadament.

Bon profit i fins d'aquí a 7 dies.

parlemdecuina@hotmail.com

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.