Setmanari d'informació local - 138 anys

Els personatges de còmic i el menjar (III)

Fa unes setmanes ja ens endinsarem en aquesta especial vessant de la gastronomia amb els francesos Asterix i Obelix i el belga Tintin ; i com que precisament aquests dies estem de celebració ja que la sèrie de dibuixos de Hanna- Barbera Productions " Els picadedra" (en anglès The Flintstones) compleix 50 anys, reprenc aquesta entretinguda part de la gastronomia.

Betty, Wilma, Bam-Bam Pebles i els inseparables Pedro i Pablo, ens han acompanyat des de 1960 entretenint-nos i sobre tot educant-nos; ja que darrera la sèrie infantil, es presentava tot un ventall de valors, tals com la família, el treball o l'harmonia de la societat.

Però si ha un personatge clau a destacar d'aquesta sèrie és sens dubte en Pedro, treballador, que estima a la seva família i amb un estómac sense fons. Bronto-hamburgueses i costelles de mamut s'esdevenen part de la dieta equilibrada del personatge principal.

Però si per alguna cosa destaca en humor aquesta sèrie era sens dubte per la seva recreació dels electrodomèstics de l'època. Qualsevol persona recordarà aquelles càmeres de fotografia amb un petit ocell a dintre que esculpia una pedra amb el seu bec per prendre l'instantània. Doncs a la cuina , la imaginació del guionistes tampoc es quedava enrere amb la seva peculiar versió dels versió dels electrodomèstics actuals. Els ralladors de formatge son eriçons; els forns ,dracs que escupen foc; el triturador de brossa, un dinosaure que tot s'ho menja; entre altres delícies que ens provocaven més d'un somriure. Sens dubte humor i imaginació vessava per tots els racons de la sèrie.

El moment clau de la passió pel menjar de Pedro es presenta en el capítol " Food anonymous", episodi on Pedro s'apunta a teràpia de grup per a controlar la seva desmesurada gana, després dels seus infructuosos esforços per allunyar-se de la cuina. Podeu veure aquest capítol, amb molt de missatge a www.cuinant.com a la secció de cinema i cuina.

Durant quasi 2 dècades els Picadera fou líder d'audiència pel que respecta a l'animació; sols desbancada a finals dels anys 70 per una altre família : Els Simpson.

Casi no puc evitar fer un cert paral·lelisme entre amb dues propostes: la família com a eix principal, les relacions amb la societat, la visió particular de la feina dels dos principals personatges i sobre tot la fruïció amb que mengen tant Homer com Pedro. Si Pedro és a la carn , Homer és a les rosquilles. Si Pedro és al T-Bone de T-Rex, Homer és a la pizza, les patates fregides i a la cervesa Duff; però això ja serà una altre història. Mentre tant aquí us deixo una proposta "cavernícola" per fer a la barbacoa, o a sobre el caliu directament com feien els prehistòrics.

Costelles o carré a la brasa amb salsa barbacoa (Flintstones rib's)

Ingredients:

1 costellada grossa ( 300 grams amb os, per persona). Es pot optar per carn de porc o vedella, ja que de brontosaure serà un poc difícil d'aconseguir-ne.

Salsa:

1 tassó de quetxup1 tassó de vinagre2 cullerades de sucre de canya2 tassons d'aigua1 / 2 tassó de mel2 culleradetes de sal fumada1 culleradeta d'all en picat1 culleradeta de ceba ben picada 1 culleradeta de salsa Tabasco1 / 2 culleradeta de pebre bo negre

Elaboració:Primer farem la salsa homogeneïtzant tots els ingredients en una cassola foc mitjà. Remenarem fins que es formi un brou lligat i sense grums. Quan comenci a bullir, baixem a foc lent però sense tapar-lo. Ho deixarem coure un 30 o 45 vigilant ja que la salsa es va espessint .

Llavors la retirarem del foc. En esser la salsa tèbia , posarem les costelles en un recipient prou fondo i les cobrim amb el que hem preparat i ho tapam amb paper film o alumini.Les hem de deixar una nit sencera macerant. Al dia següent les traiem i escorrem la salsa en una cassola i la deixam reduir de nou. Si ho volem una mica més espès deixarem una mica més de temps de cocció , però sense deixar de remenar per a que no s'aferri . Si al final ens queda massa espès, li podem fer una mica de vinagre, però poc a poc fins que tingui la consistència que busquem, semblant a la maonesa..Les costelles les podem fer de dues maneres : o be posar-les en paper d'alumini i la salsa reduïda per sobre i tancar l'alumini i deixar cuinar durant 1 hora mínim ... o be posar directament sobre la torradora i les anirem pintant o regant de tant en tant amb la salsa fins que estiguin ben cuinades. La diferència és que en el paper d'alumini ens quedaran més tendres però menys torrades per dalt, de l'altra manera queden una mica més senceres però la carn més torrada.

Bona setmana i ens trobam d'aquí a 7 dies amb més propostes gastronòmiques.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.