Setmanari d'informació local - 138 anys

Un poc de dolç

137

Avui us proposo un parell de receptes dolces per al més llépols amb l'ou com a ingredient principal.

TOCINILLOS (fotografia dels que hem fet fa pocs dies amb els alumnes de l'optativa de cuina)

Ingredients: 400 grams de rovells d'ou , 400 grams de sucre i 200 grams d'aigua.

Elaboració: Batre ( sense emulsionar) els rovells d'ou. Dins un altre recipient dur a ebullició el sucre i l'aigua, aturar enseguida que arranqui a bullir. Mesclar el xarop als rovells a poc a poc ( amb el líquid encara calent) Passar la mescla resultant per un colador xino . Folrar els motllos amb xarop i omplir amb el preparat anterior.

Coure al vapor 10/15  minuts (si no es possible fer-ho es pot fer dins el forn al bany maria, però l'aigua no ha de bullir). Un cop freds d'esmollar, submergint els motlles  dins aigua calenta.

TORRIJAS (en vaig menjar unes fa pocs dies a Madrid que estaven per a xupar-se el dits).

Ingredients: 1 barra de pa (millor si és del dia abans), Llet, Ous, Sucre, Canyella en pols i Oli.

Elaboració: Encalentir la llet fins que sigui lleugerament tèbia. Tallar el pa a llesques gruixades (aprox. dos dits) Remullar el pa dins la llet, que quedi ben humit. Batre els ous i passar-hi el pa. Fregir el pa dins l'oli  ben calent. Dins un bol mesclar el sucre i la canyella. Escórrer el pa , i un cop eliminat d'oli sobrant el passarem per la mescla de sucre i canyella.

PÚDING

Ingredients: 1 litre de llet, 8 ous, 250 grams de sucre, bescuit o magdalenes, sucre cremada.

Elaboració: Encanlentiu la llet amb el sucre i algun aromatitzant (llimona o canyella , són els més habituals). Apart mesclau els ous amb la farina i una tasseta de llet tèbia; mesclau bé aquesta crema i l'afegiu a la resta de llet calenta.

Folrareu un motlle amb sucre cremada i l'ompliu amb bescuit o magdalenes esmicolades i amb la crema de llet i ous. Podeu coure el púding al bany Maria dins el forn a uns 170 -180ªC per espai de 45 - 60 minuts (sempre en funció de la mida de l'elaboració i del tipus de forn). Deixau refredar el púding dins el forn i després el passau a la nevera almenys 2 hores abans de servir.

GALLETES ARRISSADES (Les galletes arrissades constitueixen part de la rebosteria típica de la comarca de llevant És un dolç casolà i humil que antigament es solia elaborar per celebrar aniversaris i onomàstiques.)

Ingredients: Ous, farina, sucre i saïm . Per cada ou sencer posarem 100 gr. de saïm 100 gr. de sucre i la farina necessària per formar una massa compacta (es sol dir, la farina que se'n beu).

Elaboració Es remena el saïm amb la mà o un pujador. S'afegeixen els ous i el sucre. Quan està tot ben mesclat; s'afegeix la, farina necessària. S'omple la màniga de pasta i a mesura que surt la pasta es talla la galleta com agradi de llarga.

Bona i dolça setmana. Més cuina a www.cuinant.com i al blog http://cuinant-blog.blogspot.com/

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.