Setmanari d'informació local - 138 anys

Assortiment de petites receptes per a "picar", tapes pinxos o cuina en miniatura

Avui us proposo un ventall d'elaboracions senzilles i variades per a que pugueu presentar-les a les vostres taules com a tapes, aperitius o fins hi tot entrants i sorprendre als convidats amb idees noves i que tampoc impliquin massa feina dins la cuina.

Mini amanides de lletuga amb salsa de formatge:

Agafau fulles de lletuga variades (escarola, francesa, iceberg, endívia, etc.) les trocejau a bocins i les presentau regades amb un assortiment de cremes/ salses de formatge que realitzareu mesclant amb el túrmix 1 dl de nata i 50 grams de formatge (per cada tipus de formatge que tingueu). Podeu jugar amb sabors diferents (rocafort, maonès, brie) o amb colors (blau, cabrales, cheddar).

Una altre forma de presentació és fer-ho aprofitant la forma de recipient que tenen les fulles de les endívies i omplir-les amb les salses i anar alternant-les dins els plats.

Broquetes vegetals amb pollastre:

Ingredients: ceba, pastanaga, pebre vermell, pebre verd, pebre groc, albergínia, pitrera de pollastre, sal, pebre bo negre i herbes aromàtiques (moraduix, orenga, julivert, etc.)

Elaboració: netejarem totes les verdures i les tallarem a daus iguals (el més aproximat possible) i de la mateixa mida tallarem la pitrera de pollastre. Tot ho deixarem una hora ben adobat amb l'oli, la sal, les espècies i les herbes picades.

Alternarem aquests ingredients als pals de les broquetes, jugant amb els colors, els regarem amb un ratxet d'oli d'oliva verge i els enfornarem a uns 170-180ºC uns 15 minuts (vigilant-ho que no es cremi i girant-ho si és necessari).

Servirem regant els plats amb una mica de suc de la cocció.

Com a variació d'aquest plat podem substituir les broquetes per escuradents i fer mini aperitius.

Gambes marinades

Ingredients: gambes crues i pelades, sal , julivert (també es poden emprar altres herbes aromàtiques), pebre bo dolç, llimona i oli.

Elaboració: Posarem 3 o 4 gambes juntes sobre un paper de parafina o film alimentari i les assaonarem bé (sal, herbes picades, pebre bo dolç i un poc d'oli), les taparem amb un altre paper i amb l'ajut de la fulla d'un ganivet ample les anirem colpejant suaument fins a aconseguir un capa fina de gamba. Repetirem aquesta operació amb la resta de les gambes, fins a aconseguir un grapat de làmines de gambes que regarem generosament amb el suc de la llimona abans de servir-les.

El fet d'usar el paper per a fer el carpaccio ens permet una millor manipulació del gènere ja que si ho fem directament sobre la post de tall o una palangana després no es poden moure de lloc. Pot parèixer obvi però no està de més recordar que s'ha retirar el paper abans de servir....

Aquest plat permet múltiples presentacions:

  1. Cobrir el fons del plat amb el carpaccio de gambes i en el centre posar-hi un bouquet (muntet) de lletuga variada.

  2. Amb l'ajut d'un talla pastes fer un cercles de gambes que anirem alternat amb verdures crues tallades a juliana molt fina, com si féssim una lasagna.

  3. Podem fer aquesta mateixa elaboració amb una altre marisc (llagosta) , o fins hi tot peix (salmó o lluç per exemple) i jugar amb combinacions de colors i sabors.

Picadeta assortida:

  1. Torrades d'all i oli: Tallarem rodanxes finetes de pa de baguette i les torrarem fregades amb all. Servirem ben calentes regades amb un poc d'oli d'oliva verge. Senzill però efectiu...que més volem.

  2. Bocadets de mini embotits: Dins una pella saltejarem a foc fluix mini xorizitos i mini morcillas i les servirem agafades amb un escuradents damunt tallades de pa de baguette torrades i regades amb el mateix oli de la cocció d'aquests embotits.

  3. Salmó fumat amb mantega d'herbes: preparem una mescla de mantega amb un poc de ceba picada, herbes aromàtiques picades, sal i llimona, hi ho mesclarem be. Untarem aquesta mantega sobre unes tallades de pa de baguette o pa integral i ho completarem amb un bocí de salmó fumat a sobre i agafat amb un escuradents. Posarem unes escates de sal Maldon a sobre el peix.

Les fotos que acompanyen a n'aquest article pertanyen al convite del bateig de la meva fillola Paula. Una bona besada a tota la família.

Bona setmana. Podeu enviar les vostres consultes a parlemdecuina@hotmail.com.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.