Setmanari d'informació local - 138 anys

Cuina i cinema

Aprofitant un mail que he rebut aquesta mateixa setmana, afegeixo un capítol més a aquesta unió entre aquests dos arts.

"Hola! Hem sembla molt bé aquesta pàgina, i de fet he aconseguit veure moltes pel·lícules de cuina gràcies a consultar-la. És per això que crec que una pel·lícula que també podríeu posar es: La cambrera (2008) dirigida per Adrienne Shelly".

Salutacions, Trini Roigé.

Doncs mentre inicio la recerca d'aquesta pel·lícula que no coneixia i de la que en properes setmanes us contaré com és, repassarem una forma diferent de mesclar el 7é art i la gastronomia, els actors amb restaurant.

Per ventura un dels actors més reconeguts en el món de la restauració sigui Robert de Niro (Taxi Driver, 1976) (La Missió, 1986) .

Va començar a Nova York amb "Tribeca", després obrí a Califòrnia "Ago", juntament amb el també actor Christopher Walken (Hairspray, 2007) i el director Ridley Scott (Blade Runner, 1982, Robin Hood, 2010).

També a Califòrnia va obrir el restaurant "Rubicom" conjuntament amb Robin Williams (Old Dogs, 2009) i el director de la saga El Padrino Francis Ford Coppola. Però sens dubte, l'èxit més contundent de Robert de Niro és el NOBU, inaugurat l'any 1994 a Nova York, i que ara té "sucursals" arreu del món: Londres, Tokio, Mèxic , Las Vegas, Malibú, Miami, Milán, Dallas, Bahamas, San Diego, Hong Kong, Los Àngeles, Dubai i fins i tot a Ciutat del Cabo. Més informació a http://www.noburestaurants.com.

Una altre cadena de restaurants famosa és "Planet Hollywood" fundada per Sylvester Stallone (John Rambo 2008, Rocky Balboa, 2007), Bruce Willis (Els substituts, 2009) i el governador de Califòrnia i ex actor, Arnold Schwarzenegger (Terminator 2, 1992, La volta al Món en 80 dies, 2004). http://www.planethollywood.com.

Un altre actor  empresari de la restauració és Robert Redford (El hombre que susurraba a los caballos, 1998) que posseeix l'exclusiu "The Tree Room", un local de cuina francesa ubicat a Utah, als Estats Units. Web: http://www.go-utah.com/The-Tree-Room.

També tenen restaurants o en són socis d'algun: Eva Longoria (The Sentinel, 2006) que inaugurà l'any 2008 el restaurant "Beso" a Los Àngeles; Dani de Vito (Big Fish, 2003) amb el "De Vito South Beach" a Miami; Jenifer López (Made in Manhattan, 2002) té a Califòrnia el "Madre's", un restaurant de cuina cubana.

Webs:

http://besohollywood.com/

http://www.devitosouthbeach.com/

També podem trobar a una altra cantant/actriu al Bongo's Cuban Café: Gloria Estefan (Música del cor, 1999), del qual n'ha inaugurat "filials" a Miami, South Beach i dins el mateix Disney Wolrd (Orlando).

web: http://www.bongoscubancafe.com/www/

Aquí també trobam exemples de la unió entre el cine i la cuina, sols que al revés, ja que Juan Mari Arzak (Secrets de cuina, 2008, El pollastre, el peix i el cranc reial, 2008) i Ferran Adrià (Ratatouille, 2008), també s'han posat davant la càmera. Però per ventura el cuiner que més ha sortit a la gran pantalla ha estat Karlos Arguiñano que ha participat a Airbag (1997), Año Mariano ( 2000) i El Rei de la Granja (2002).

Com a curiositat, abans d'acomiadar-me, destacar que la pel·lícula Ratatouille ha contat amb la col·laboració de varis cuiners depenent de l'idioma de doblatge. Si aquí fou Ferran Adrià qui hi col·laborà, a la versió anglesa és el cuiner mediàtic Jamie Oliver; a Itàlia Gualtiero Marchesi, i a la versió francesa presten la seva veu els cuiners Guy Savoy i Cyril Lignac.

Bona setmana i ens veiem aquí mateix dintre de set dies. Podeu enviar les vostre propostes gastronòmiques a parlemdecuina@hotmail.com.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.