Setmanari d'informació local - 138 anys

Avui va de peix (Sushi II)

Per a l'elaboració del sushi dividirem el procés en quatre parts.

1. Al principi haurem de fer la barreja per a l'arròs. Per a això barrejarem vinagre d'arròs i sucre en una proporció de 3 a 1. És a dir, podem barrejar en una tassa tres cullerades de vinagre i una de sucre, agitant fins que aquest últim quedi gairebé dissolt. És normal que no es dissolgui totalment.

2. L'arròs. Posarem una tassa d'arròs en un colador i la mantindrem sota l'aixeta de l'aigua fins que l'arròs perdi el midó. Al principi l'aigua filtrada per l'arròs serà blanquinosa que el midó hagi desaparegut tornarà a ser transparent. Abocarem l'arròs en una olla a foc mig, sense oli ni sal. Mourem l'arròs per airejar. Calcularem, aproximadament, dues tasses i mitja d'aigua per cada tassa d'arròs. Així l'arròs haurà d'estar uns 20 minuts a foc lent. És fonamental que durant aquest procés l'arròs no se'ns enganxi. Apagarem el foc i abocarem l'arròs en una font, on poc a poc li anirem afegint la mescla del pas 1, uniformement. És fonamental deixar refredar completament l'arròs abans de continuar. Alguns experts opinen que el millor arròs és el que porta diverses hores de repòs.

3. Per fer els rotllos de sushi, estenem l'estoreta (makisu) i la cobrim amb film de plàstic, sobre el qual dipositarem una làmina d'alga nori, per qualsevol cara de la mateixa, a la part central de l'estoreta, sense que el nori ocupi tota la superfície, deixant uns 3 dits de marge entre el nori i la vora de l'estoreta. Escamparem l'arròs de manera uniforme, una capa d'un centímetre de gruix aproximadament, sobre el nori, usant les mans. Dipositarem el farciment del nostre sushi, tallat en fines tires, centrat en la part inferior del nori, lleugerament cap avall. Si volem que el nostre sushi tingui la part de l'arròs fora (per poder arrebossar amb llavors de sèsam, per exemple) només haurem de variar la forma en què posem el farcit. Quan l'arròs estigui sobre el nori, li donem a aquest la volta i dipositem el farciment sobre la part neta d'alga nori, centrat en la part inferior igual que abans.

4. Prenem la part inferior de l'estoreta i emboliquem els ingredients i l'arròs amb ella. A mesura que anem enrotllant la barreja anem premsant suaument perquè el preparat sigui més compacte. Pot ser que durant el procés el farciment tengui tendència a sortir pels extrems de l'estoreta, per tant és convenient fer servir les mans com límits. Un cop fet això, el rotlle de sushi està llest i només falta el tall, per al que haurem d'utilitzar un ganivet ben esmolat, i fer talls fermes amb una sola passada del full per evitar desfer el rotllo.

Sushi de tonyina i alvocat.

Ingredients: 6 làmines d'alga nori, 3 tasses d'arròs blanc, 200 grams de tonyina fresca, 1 poc de ceba fresca, 100 grams de caviar de salmó, 1 cogombre petit, 1 alvocat, 1 gota de wasabi.

Preparació:

1. Bullirem l'arròs fins a deixar-lo amb la textura adequada.

2. Tallarem l'alvocat en dues, llevant l'os, i pelar.

3. Tallar l'alvocat en tires fines.

4. Tallar el cogombre en tires llargues i fines.

5. Rentar les cebes fresques i separar les tiges, que tallarem molt fins.

6. Usant un ganivet afilat, tallarem a contraveta la tonyina en làmines d'uns 2 o 3 mil·límetres de gruix.

7. Tallar cada una de les talls de tonyina perquè tinguin un centímetre i mig d'amplada.

8. Enrotllar el sushi usant el cogombre, l'alvocat, la ceba fresca i la tonyina com a farciment, al qual afegirem unes gotes de salsa wasabi

La setmana que ve finalitzarem aquesta sèrie d'articles dedicats al sushi presentant-vos algues receptes més. Trobareu més receptes de peix i al tres ingredients a www.cuinant.com.

Podeu enviar els vostres comentaris a parlemdecuina@hotmail.com.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.