Setmanari d'informació local - 138 anys

El nom de la... taronja (i II)

Encarant ja la recta final de les 4s jornades de la taronja, vull aprofitar l'avinentesa per a suggerir-vos tres elaboracions senzilles per a cuinar aquest cítric tan nostre.

Confitura de taronges agres

Ingredients: 1 quilogram de polpa de taronges agres, 1,200 grams de sucre i un poc de vainilla

Elaboració: Pelau la fruita, reservau la pell i la polpa, bulliu-la sencera, 15 minuts dins abundant aigua. Escòrreu-la i passau-la per un sedàs fi. Tallau la pell a juliana fina. Bolliu-les fins que siguin ben cuites. Refredau-les i deixau-les dins aigua fresca 24 hores (per que perdin el gust amarg. Convé canviar l'aigua 3 o 4 vegades. Cuinau el sucre a punt de bolla forta i després afegiu-hi la polpa i les pells. Deixau coure fins a la total homogeneïtzació i perfumau amb vainilla. Netetjau els pots ben a fons i deixar eixugar. Ompliu els pots en calent (procurau deixar-los ben plens) i tapau a consciència. Si tenim previst guardar-los estona, convé bullir els pots plens i tapats, uns 20 minuts. La cocció s'ha de fer amb el pots ben tapats d'aigua, i els deixarem refredar dins la mateixa aigua.

Amanida tèbia de peix amb vinagreta de taronges

Ingredients per a 4 persones: 4 gambes fresques, 4 escopinyes per persona, 2 muscles per persona, 50grs de rap per persona, 3 tomàtigues cirera per persona, uns grells de taronja, lletuga variada, sal, oli, llimona, vinagre i julivert picat.

Ingredients per a la vinagreta. Oli, vinagre i suc de taronja a parts iguals, anet picat, sal i una cullerada de salsa ketchup.

Elaboració:

Netejau correctament totes les verdures i tallau-les a trossos irregulars (amb la mà) i les tomàtigues a la meitat. Netejau tot el peix i marisc, assaonau-lo, posau-li llimona i saltetjau-lo dins una paella, abans de retirar-lo del foc espolvoretjau-lo amb julivert picat. Muntau el plat amb un llit de fulles de lletuga i a sobre tot el peix i marisc. Regau amb la vinagreta emulsionada abans de servir i decora-ho amb els grells de taronja per sobre l'amanida.

Crema de taronges i festucs (Pistacia vera) amb licor de taronges.

Ingredients: 6 làmines de gelatina, 4 rovells d'ou, 100 g de sucre mòlt, ½ copa de licor de taronges, 1/4 de litre de suc de taronges de nou espremudes, 60 g de festucs o pistatxos picats, 240 de nata líquida (35% matèria grassa).

Preparació:Remullau la gelatina en aigua freda, seguidament heu de batre els rovells d'ou, el sucre mòlt i el licor de taronges fins a obtenir una mescla cremosa. Afegiu-hi ¾ dels festucs picats i mesclau-ho bé. Treure la gelatina de l'aigua i escorreu-la, posau-la en una cassola amb el suc de taronja i escalfau-ho tot a foc lent fins que la gelatina es dissolgui bé (no és necessari deixar-ho bullir). Afegiu al suc de taronja unes cullerades de la crema i barrejau bé, després a poc a poc afegirem la resta de la crema, homogeneitzau-ho i deixau refredar lleugerament. Batre la nata fins que sigui consistent i barrejau-la amb la crema de taronja abans de que comenci a solidificar-se. Ompliu un motlle gran o alguns individuals i deixar refredar unes hores (millor tota la nit). Treure la crema del motlle i servir decorada amb la resta de festucs picats.

Bon profit i bona setmana.

Ens trobam aquí mateix dintre de set dies.

www.cuinant.com.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.