Setmanari d'informació local - 138 anys

Un milió dues-centes vuitanta-vuit mil cinc-centes desset gràcies

Paral·lelament als articles d'aquesta secció, vaig posar en marxa l'any 2003 la web www.cuinant.com, on es poden consultar tots els articles publicats en aquesta secció de "Parlem de cuina"; però als llargs dels anys la web s'ha anant omplint d'altres continguts de gastronomia per tal d'esdevenir-se com a una eina útil per als amants de l'art darrera dels fogons.

Seccions com: " Es sac", "Receptari", "Història de la gastronomia", "Cuines", "Docència i cuina","Visita Sóller", "Setmanari" o les noves "Biografies", "El Bagul dels records" i "Vist a la premsa"; entre d'altres, donen fe del contingut variat, didàctic i interessant de www.cuinant.com.

Amb una mitja de més de 13.000 visites mensuals, ara s'han passat la barrera del milió de visitants arribant fins als 1.288.517 entrades (setembre 09), i més mèrit té aquesta dada si tenim en compte que la major part de la web està escrita en llengua catalana.

Per seccions, una de les seccions més visitades és la dedicada al Setmanari Sóller i als articles gastronòmics d'aquest setmanari, seguida de prop del "receptari" i de la de "cuina i cinema".

Per això vull aprofitar aquestes línies per a donar-vos les gracies a tots i a cadascun de vosaltres, que sense el vostre suport res d'això seria possible.

I per no faltar a la nostra cita gastronòmica setmanal, avui us proposo una recepta dolça nova que hem ofert al recentment inaugurat restaurant Ben Cuinat (IES Guillem Colom Casasnovas), es tracta de les Peres Bella Elena, que va crear Brillat Savarin (1755-1826) en honor a la seva germana. Espero que us agradin.

Peres Bella Elena

Ingredients per a la compota de peres:

1 quilogram de fruita pelada (en aquest cas l'usarem sencera)

2 litres d'aigua

400 grams de sucre

Suc de llimona i una branca de canyella.

Elaboració:

Pelau la fruita i la posau a coure dins l'aigua amb sucre i l'aroma. Couren a foc fluix fins que la fruita sigui tendre. Deixarem refredar i conservarem dins el mateix almívar.

Ingredients per al gelat de vainilla:

1 litre de llet

50 grams de glucosa.

Un barca de vainilla (oberta i raspada)

130 grams de sucre

9 vermells d'ou

8 grams d'estabilitzant ( no és imprescindible i les seves quantitats poden variar segons el fabricant)

Mesclar els vermells d'ou amb el sucre i l'estabilitzant i encalentir amb la llet fins a 80ºC i mesclar-la amb suavitat amb la mescla d'ous, coure tot el conjunt uns 3 minuts a foc fluix.

Deixar madurar/ reposar dins la gelera de 12 a 24 hores, i després ja ho podem gelar a la sorbetera.

Ingredients per a la salsa de xocolata:

1 litre de nata líquida bullida amb 300 grams de cobertura.

Muntatge de les postres:

A)Peres en compota

B)Gelat de vainilla

C)Salsa de xocolata

D)Chantily Nata Montada)

Disposar el gelat dins una copa o recipient còncau , deixant un buit per a assentar les peres. Decorar amb la chantilly i salsejar amb la xocolata calenta.

Bona setmana i ens trobam d'aquí a set dies, si teniu dubtes, precs o suggeriments podeu adressar-vos a l correu parlemdecuina@hotmail.com. Per a més receptes dolces visitau www.cuinant.com.

El restaurant Ben Cuinat està obert cada dimarts i dijous de les 13:15 a les 15:00 hores. Imprescindible fer reserva.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.