Setmanari d'informació local - 138 anys

Fira de sa taronja 2010

Avui mateix a la plaça de la constitució podeu gaudir d'una nova edició de la fira de la taronja, fira que es completa amb una oferta més que interessant als restaurant participants i que es perllongarà durant les properes setmanes ( del 5 al 21 de juny) , on tindrem l'oportunitat de degustar vertaderes delícies elaborades amb aquest cítric tan nostre.

La Fira de la Taronja , ja s'ha esdevingut tot un referent a la nostra vall i des de fa 4 anys gran part dels restaurants i establiments comercials de Sóller s'hi adhereixen, de fet per a l'edició d'aquest any s'ha presentat un programa que ofereix diverses activitats com els descomptes durant els dies que dura la fira a molts hotels i comerços de la nostra Vall, a més d'apetitosos menús en els restaurant participants.

Si ja de per si, es mes que recomanable la visita a la nostra Vall, amb una oferta com aquesta es torna una cita imprescindible.

La Fira també creix en sistemes difusió, així que us convido a passar per perfil de la mateixa al facebook: http://www.facebook.com/pages/JORNADES-DE-LA-TARONJA-Soller-i-Fornalutx/81452391449 , on podreu conèixer de primera ma el que ens ofereix la fira i com no deixar la vostra opinió i comentaris.

Des de l'IES Guillem Colom Casasnovas també volem aportar el nostre granet a la diada, així que si passau avui dematí per plaça, podreu provar , entre les altres delícies dels altres restaurants amics, un semi fred de xocolata i taronja amb pells de taronja confitades preparat pels alumnes del cicle formatiu de cuina.

Esper que ens veiem tots avui dematí i gaudim plegats d'aquesta Fira.

Semi fred de xocolata i taronges de Sóller.

Ingredients per a l'escuma de xocolata negra

2 rovells d'ou. 300 grams de cobertura de xocolata negra 70%200 grams de sucre 600 grams de nata. 1 copa de licor de Taronja.

Elaboració: Realitzar un sabaione amb els ous i el licor fins a a 72ºC. Fondre la cobertura a 40ºC, al bany maria i refredar-la fins a uns 37 ºC.

Muntar la nata amb el sucre ( no massa muntada) Mesclar amb suavitat les preparacions d'ou i xocolata amb una cullerada de nata fins a aconseguir una crema homogènia ( aquesta operació s'ha de fet anant molt en compte) i seguidament anar afegint la resta de nata fins a aconseguir la textura desitjada , disposar-ho dins una palangana i deixar-ho refredar dins la gelera.

Ingredients per a l'escuma de taronges

2,5 dl de suc de taronja

1 poc de licor de taronja

4 fulles de gelatina de cua de peix. 200 grams de sucre 600 grams de nata.

Elaboració: Encalentirem el suc amb el licor i li dissoldrem a dintre les fulles de gelatina que prèviament haurem hidratat. Deixarem refredar fins que comenci a agafar cos.

Muntarem la nata amb el sucre i li anirem afegint , poc a poc, el suc amb la gelatina. Mesclarem amb suavitat i un cop mesclada tota la nata o col·locarem a sobre l'escuma de xocolata que hem fet abans. A sobre de les escumes podem posar una ca de bescuit o galletes maria ( aquesta capa quedarà de base un cop tallades les racions).

Col·locarem les dues escumes dins el congelador, com a mínim 6 hores.

Elaboració de les pells de taronja confitades: Usarem la pells de les taronges usades per a fer el suc. Pells que tallarem a juliana molt fina i les courem dins aigua bullint uns 5 minuts.

Les escorrem bé i les tornam a posar a coure dins un almívar ( 50% aigua i 50% sucre) fins que es comencin a tornar transparent. Un cop fredes posarem aquestes pells per sobre dels bocins de pastissets.

Bona setmana i Bona Fira de Sa Taronja.

Més cuina a www.cuinant.com.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.