Setmanari d'informació local - 138 anys

Música, dansa i gastronomia a Saragossa

Aquesta passada setmana vaig tenir l'oportunitat de participar amb l'Estol de tramuntana al festival EIFOLK (http://www.eifolk.com/) , que es celebra anualment a la ciutat de Saragossa.

Malgrat haver viatjat vàries vegades a la comunitat Aragonesa, encara no havia tingut de visitar la capital; i he de dir que, hem va sorprendre gratament.

Foren un dies de convivència i de coneixença de noves persones, però sobre tot un intercanvi de música i dansa, esquitat pel descobriment de la gastronomia de Caesaraugusta.

Centrant-nos amb la gastronomia i el que ens ofereix la ciutat, es poden visitar múltiples establiments destinats a oferir gastronomia típica: llom adobat, cecina, salmorejo, plats de cabrit, pollastre al "chilindrón" , sense menys prear al variat món dolç: fruites Aragoneses ( encarabassat cobert de xocolata), "girlache", "adoquines" de caramel, "torta de yema" o "socarrones " d'ametlla. Sens dubte un ventall massa ampli per a uns sols dies de visita. El millor però, es deixar-se abduir pels carrers que envolten El Pilar i degustar les més variades tapes i pinxos dins un ambient còmode i que convida a dedicar el temps que faci falta abans d'anar canviant de local un cop i un altre.

Si us hagués de recomanar algun lloc per a visitar, sens dubte la primera visita obligatòria a fer , seria anar a la pastisseria " La Flor del Almíbar"- Fantoba ( C/ D Jaime I, nº 21) ; un local amb quasi 150 anys d'història que ens ofereix un seguit d delícies dignes de fotografia ( de fet en vaig fer un bon grapat). Crec que la millor manera de descriure aquest petit lloc màgic es usant les paraules del famós cuiner Marie-Antoine Carême, que va dir "Les Belles Arts son cinc, a saber: la pintura, l'escultura, la poesia, la música i l'arquitectura, que te com a branca principal la pastisseria". I es que les vidrieres de Fantoba fan que per un moment tots els vianants hagin de desviar la mirada i somiar mentre se'ls fa la boca aigua.

Com ja he comentat abans , l'altre visita obligatòria comença amb la caiguda del Sol, moment amb que els carrers més cèntrics s'omplen de gent preparada pel "tapeo".

Nosaltres , amb el grup de ball de bot improvisarem un equip de cata amb l'objectiu de podeu recomanar-vos els millors locals de tapes la capital aragonesa.

Cada un de nosaltres escollia una tapa i després de la degustació emetia el seu vot numèric que juntament amb els dels altres ens donava la nota mitja del local. Cal a dir que tots els locals aconseguir un més que correcta nota.

Manjares - Placeres en Miniatura (C/ de Estébanes, 7) fou el primer local del vespre: croquetes de cuixot ibèric carxofes farcides de carn, ous remenat amb morcilla i caramel de patxaran, vieira amb salsa i mil fulles de poma i foie les primeres degustacions del vespre, que feren que aquest "chic" local aconseguís un 6,3.

Vinós Nicolas (C / de Estébanes nº4), a pocs metres de l'anterior local ens va oferir gambes amb gavardina, pinxos d'anxoves i cogombre, escuma de morcilla, pinxos de rocafort, croquetes de cuixot, pinxos d'anxoves amb pebres torrats i "empanadillas" de morcilla. Un cop finalitzada la cata els experts li donaren un 6,7 una nota superior a la del local l'anterior recolzada per un servei ràpid i àgil.

El vespre prometia i la visita a la Cueva en Aragón ( C/ Libertad , 16) no ho feu més que confirmar ja que aquest local que ens seduí a tots amb una única tapa de xampinyons torrats amb gambes assolí un 7,8 i deixà el llistó ben amunt pels locals que vendrien després. Un local molt recomanable i amb una cervesa "natural" excel·lent, com no es cansà de repetir tot lo vespre n'Andreu C. Com a curiositat el nom de la tapa era : San Piñon... i el de la cervesa

Arribant ja a prop de mitjanit visitarem el darrer local i que s'encarregà de posar el punt i final al vespre tan divertit de cata: el bar El Limpia (C/ Cuatro de Agosto, núm. 17) . Un local amb un servei impecable, agradable i una oferta gastronòmica molt atractiva i ben presentada: "salmorejo", "torreznos", "empanadillas" agredolces, "empanadillas" de tonyina, "empanadillas" de carn i croquetes de cuixot salat ; acabaren d'arrodonir el vespre. Nota mitja 8,4 i un cambrer digne de conèixer.

A la fotografia que acompanya aquest article podeu veure a l'equip de cata ben cap ficat en la seva tècnica i difícil tasca: ( d'esquerra a dreta) Guillem Capó, Andreu Castanyer, Aina Ortiz, Cati Ferrà, Josep Fortesa, Ana Lisa Endner i un servidor.

Nota: no sé si la pujada de notes que es produïa a mesura que anava passant el vespre era degut a un augment de la "felicitat gastronòmica " que anava assolint el grup de cata.

Bona setmana i ens trobam aquí mateix dintre de 7 dies a més gastronomia Aragonesa.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.