Tal i com ja vaig fer fa dues setmanes (veure article de dia 24/10), avui us tornaré a donar una recepta per a cuinar aquest regal del bosc.
Avui, però, l'elaboració podem dir que no és convencional, ja que el més habitual per als bolets és cuinar-los a la brasa, a la planxa, saltejats o incloure'ls dins una aguiat, arròs o un altre cuinat.
Deixem de xerrar tant i passem a la cuina amb una crema de bolets amb profiterols farcits de paté de Sóller amb tòfones.
Ingredients per als profiterols:
250 grams d'aigua.
200 grams de farina.
100 grams de saïm
6 ous.
Un poc de sal.
Ingredients per a la crema de farciment dels profiterols:
Una llauna de paté de Sóller.
Un pot de tòfones.
Un quart de copa de cognac.
Ingredients per a la crema
(10 comensals):2 litres de brou d'au.
200 grams de nata.
250 grams de xampinyons.
250 grams de picornells i cames grogues.
500 grams de gírgoles.
1 manat de cebes tendres.
6 patates.
Sal i pebre bo.
Elaboració:
A) Per als profiterols:
Encalentiu l'aigua amb el saïm i la sal, Un cop fos el greix, afegiu-hi la farina i sobre el foc coure uns 2 minutets. Després fora del foc afegiu-hi els ous un a un sense deixar de remenar. Escudillau sobre una placa de forn i ho feis coure uns 5 minuts a foc fort.
B)Per al farciment dels profiterols:
Mesclau dins un bol la llauna de paté,el cognac i les tòfones picades, mesclau-ho be i farciu els profiterols, amb l'ajud d'una mànega pastissera. (Com a opcional podem afegir-hi algunes herbes aromàtiques picades i un poc de ceba picada)
C) Per a la crema de bolets:
Netejau i tallau a daus tota la verdura i els bolets. Dins una olla sofregiu la ceba tendre i les patates . Quan comencin a daurar afegiu-hi els bolets i deixau coure a foc fluix uns 5 minuts. Afegiu-hi el brou fins a cobrir i deixau-ho coure fins a la total cocció. Triturau i rectificau de textura i sabor. Al final i fora del foc afegiu-hi la la nata.
Bona setmana i ens trobam aquí mateix d'aquí a 7 dies. Si teniu dubtes o sugerències podeu adressar-les a parlemdecuina@hotmail.com. Trobareu més receptes de bolets a www.cuinant.com.