Setmanari d'informació local - 138 anys

Va de bolets

Tal i com ja vaig fer fa dues setmanes (veure article de dia 24/10), avui us tornaré a donar una recepta per a cuinar aquest regal del bosc.

Avui, però, l'elaboració podem dir que no és convencional, ja que el més habitual per als bolets és cuinar-los a la brasa, a la planxa, saltejats o incloure'ls dins una aguiat, arròs o un altre cuinat.

Deixem de xerrar tant i passem a la cuina amb una crema de bolets amb profiterols farcits de paté de Sóller amb tòfones. 

Ingredients per als profiterols:

250 grams d'aigua.

200 grams de farina.

100 grams de saïm

6 ous.

Un poc de sal.

Ingredients per a la crema de farciment dels profiterols:

Una llauna de paté de Sóller.

Un pot de tòfones.

Un quart de copa de cognac.

Ingredients per a la crema

(10 comensals):

2 litres de brou d'au.

200 grams de nata.

250 grams de xampinyons.

250 grams de picornells i cames grogues.

500 grams de gírgoles.

1 manat de cebes tendres.

6 patates.

Sal i pebre bo. 

Elaboració:

A) Per als profiterols:

Encalentiu l'aigua amb el saïm i la sal, Un cop fos el greix, afegiu-hi la farina i sobre el foc coure uns 2 minutets. Després fora del foc afegiu-hi els ous un a un sense deixar de remenar. Escudillau sobre una placa de forn  i ho feis coure uns 5 minuts a foc fort.

B)Per al farciment dels profiterols:

Mesclau dins un bol la llauna de paté,el cognac i les tòfones picades, mesclau-ho be i farciu els profiterols, amb l'ajud d'una mànega pastissera. (Com a opcional podem afegir-hi algunes herbes aromàtiques picades i un poc de ceba picada)

C) Per a la crema de bolets:

Netejau i tallau a daus tota la verdura i els bolets. Dins una olla sofregiu la ceba tendre i les patates . Quan comencin a daurar afegiu-hi els bolets i deixau coure a foc fluix uns 5 minuts. Afegiu-hi el brou fins a cobrir i deixau-ho coure fins a la total cocció. Triturau i rectificau de textura i sabor. Al final i fora del foc afegiu-hi la la nata.

Bona setmana i ens trobam aquí mateix d'aquí a 7 dies. Si teniu dubtes o sugerències podeu adressar-les a parlemdecuina@hotmail.com. Trobareu més receptes de bolets a www.cuinant.com.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.