Setmanari d'informació local - 138 anys

Dedicat a tots els “papis"...

134

Per a aquesta setmana us proposo un viatge gastronòmic un poc especial per a commemorar el Dia del Pare... si us dic els següents noms d'elaboracions gastronòmiques o d'ingredients pot ser no us diguin res per ells tots sols: "Gazpacho", "Escalope", "Trufas", "Garbanzo " i "Paninni". Però si a la llista li afegim el nom d'una sopa tradicional dels Estats Units segur que ja ho podeu relacionar tot: Chowder.

Doncs en aquest punt, sobretot els que teniu nins petits; ja haureu descobert que es tracta de la llista de personatges d'aquesta (estranya) sèrie d'animació que tant de moda està ara. Chowder, és a l'hora el nom de la sèrie i del personatge principal, un jove aprenent de cuiner sota les ordres de "Garbanzo" (Mung Daal), un arrogant i característic cap de cuina.

Totes les aventures d'aquest peculiar equip de cuiners es desenvolupen a la ciutat de Massapà. Un lloc ple de les criatures més estrambòtiques, grillades i estridents imaginables. I si estranys són els personatges, més ho són les seves creacions culinàries i els ingredients que usen: "Burraznos", un préssecs gegants que si no vas alerta et persegueixen durant 50 anys; "Fruti - gomas", unes fruites que maduren adherides a les persones o "Bananazules", uns plàtans que et tenyeixen de blau.

I pel que fa a plats cuinats destaquen el "Porquerillo", una recepta d'en Chowder que sols agrada als insectes, però de la que ell n'està molt orgullós; el pastís de 500 quilograms, un pastís gegant o el "Papeo cerebral", un plat que dota d'intel·ligència sobrehumana a qui se'l menja.

Com veis una interessant proposta per a donar a conèixer la cuina als més petits...i sí, no és una forma molt ortodoxa, però almenys és divertida i dóna tema per a més d'una tertúlia.

La segona sèrie d'animació que veurem avui, i que també gira entorn a la cuina, és Bob Esponja, que curiosament comparteix guionista amb l'anterior. Bob Esponja és el cuiner del "Crustáceo Cruijiente" on prepara exclusivament la seva única recepta: les Burguer Cangreburger (krabby Patty), elaborades amb pa, tomàtiga, cogombre, lletuga, algues, gelatina de grumer, carn i l' ingredient secret (molt d'amor); que episodi a episodi tracta de descobrir l'arxienemic Plankton... de forma infructuosa, cal a dir.

Bob Esponja, una esponja marina amb aparença d'esponja de cuina, s'ha convertit en un fenòmen de masses (i de doblers pels seus creadors), ja que la venda d'objectes relacionats amb la sèrie arriba a límits insospitats.

SpongeBob SquarePants (nom original), va ser creat l'any 1999 per l'artista , animador i biòleg marí Stephen Hillenburg i produïda per la seva companyia, United Plankton Pictures, Inc; esdevenint-se la sèrie més famosa de les realitzades pel canal Nickelodeon. L'any 2007, va ser anomenada per la revista TIME com un dels millors programes de la televisió. Malgrat el seu canal original és Nickelodeon, la sèrie és emesa per tot el món i ha estat traduïda a més de 40 idiomes. L'èxit d'aquest personatge l'ha portat a protagonitzar fins a 4 films per a la gran pantalla; un èxit sols comparable als personatges grocs dels Simpson.

Aquest èxit ha esdevingut tal per la pròpia concepció de la idea: personatges amb un aire infantil amb el que el públic més jove s'identifica i històries i diàlegs per als telespectadors no tan joves (fins i tot orientats als adults) que engresquen i demostren certa qualitat en el seu desenvolupament. Si tot això es vesteix d'un dibuix agradable, tendre i simpàtic; a l'hora que pot tenir punts realistes, crus i fins hi tot molt durs, aconseguim una sèrie sobre un cuiner amb un èxit assegurat.

Un èxit que surt de la televisió i s'instal·la dins el món real, esdevenint-se un company més de les nostres vides: disfresses a la rua, multitud de pàgines web sobre aquest personatge, objectes "espongians" a tots les tendes, articles en els setmanaris, etc.).

BURGUER CANGREBURGUER:

Ingredients:
1 de pa d'hamburguesa, 1 d'hamburguesa, 2 de rodanxes de tomàtiga, 2 de fulles d'enciam, 1 llesca de formatge per sandvitx, 2 o 3 de rodanxes de cogombre, 2 d'anelles de ceba , quetchup o mostassa i molt amor (ingredient secret).

Elaboració:
Torrar el pa d'hamburguesa i posar-li quetxup o mostassa a la part interior de cada cara. Torrar l'hamburguesa a una planxa. Preparar les rodanxes de tomàquet, ceba, cogombre, i tallar les fulles d'enciam. Posem l'hamburguesa sobre la cara inferior del pa. A sobre, posem la llesca de formatge. Després, les rodanxes de cogombre, ceba, tomàquet i l'enciam, en aquest ordre.

Finalment, posem la cara superior del pa sobre de tots els ingredients. I no oblidar l' ingredient principal: cuinar aquesta Burguer Cangreburguer amb molt d'amor.

Font: http://spongebob.nick.com/ i http://www.cartoonnetwork.es/

Més curiositats sobre cuina, televisió i cinema a: http://www.cuinant.com/cine.htm.

Bona setmana i molts d'anys al "papis", Joseps i Josefines.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.