Setmanari d'informació local - 138 anys

Mateu Cifre dona al MUCBO la seva gran col·lecció de mol·luscs

Malacòleg autodidacte, va ser cofundador del Museu de Ciències

El conegut malacòleg i naturalista solleric Mateu Cifre Magro ha donat la seva important col·lecció de mol·luscs a la Fundació Jardí Botànic de Sóller-Museu Balear de Ciències Naturals (MUCBO). Una delegació, formada pel gerent, Daniel Gallego, el conservador del museu, Rafel Matamales i Joan Arbona, de la Societat d’Amics de l’entitat, reberen la col·lecció dimarts i la traslladaren al museu, on serà conservada.

Mateu Cifre és malacòleg autodidacte i ha estudiat i col·leccionat mol·luscs durant més de mig segle reunint una important col·lecció de molts milers d’exemplars. El material es troba molt ben classificat i ordenat, per la qual cosa resulta de gran valor per al museu, especialment per poder realitzar estudis comparatius entre espècies actuals i fòssils, segons ha explicat el conservador de l’entitat Rafel Matamales.

La col·lecció inclou espècies rares -terrestres, marines i d’aigua dolça- i la seva donació al Museu Balear de Ciències Naturals facilitarà futurs estudis faunístics. S’hi troben representades totes les espècies conegudes a les Balears però també d’arreu del món.

Mateu Cifre va un dels cofundadors del Museu Balear de Ciències Naturals, a principis dels anys 80. Juntament amb altres joves naturalistes sollerics es posà al davant de la creació d’un museu d’història natural a Sóller. Quan el 1982 es va constituir l’associació Museu Balear de Ciències Naturals, impulsora del museu del mateix nom, va ser un dels seus socis fundadors i formà part de la primera i de posteriors juntes directives. Des de feia uns anys vivia a Palma i, des de la seva jubilació, va dedicar molt de temps i recursos a enriquir i a ordenar la col·lecció que ara ha donat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.