Setmanari d'informació local - 138 anys

Aires Sollerics celebra el 55è aniversari amb ‘Ben Puntejat’

Demà l’agrupació sollerica farà un recorregut per la història del Bolero

Dimecres Aires Sollerics presentà a Can Dulce el que serà el primer dels actes del seu 55è aniversari i que serà dissabte, a les 21 hores, a la plaça Constitució.

Per aquest espectacle comptaran amb la col·laboració dels Xeremiers de Sóller i la Banda de Música de Sóller, que complementaran l’esdeveniment, sobretot a la segona part del vespre.

La idea de dedicar aquesta actuació al Bolero sorgí a ran de rememorar la creació als anys 70 del Bolero Escola, «una iniciativa que va permetre que la gent pogués ballar a Plaça tots junts, però al mateix temps també es va perdre una mica l’essència de ballar el bolero en parella», comenta Guillem Bernat, president d’Aires Sollerics.

Dedicaran la segona part de la vetllada a ballar quatre boleros sollerics de finals del segle XIX, amb la música del Bolero de Ravel.

Després, a la segona part de la vetllada, es procedirà, per primera vegada, a retre un agraïment especial a dues persones que s’han dedicat a defensar i promoure la cultura popular: Joana Domenge (Sant Llorenç), per una vida dedicada a l’ensenyament de balls mallorquins... i Guillem Bujosa (Fàbrica de teixits de Santa Maria) per la seva inestimable ajuda a l’hora de trobar solucions a qualsevol necessitat de teixits. Bernat assegura que tenen la intenció de continuar fent aquests homenatges als propers aniversaris i que sempre seran «a persones que han dedicat gran part del seu temps a fer feina com a formiguetes per a la cultura popular».

Aires Sollerics encomanà la tasca de crear un obsequi pels homenatjats a l’escultor solleric Lluís López, que utilitzant materials com la resina de poliuretà amb partícules de bronze ha creat una escultura inspirada en els records dels viatges d’Aires, la mar, els vaixells... Una visió molt personal del que pot ser un recorregut per la història d’Aires Sollerics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.