Setmanari d'informació local - 138 anys

Can Prunera inaugura tres sales dedicades a Juli Ramis i el foner de Llorenç Rosselló

L'exposició és la primera permanent dedicada a aquest pintot, fill il·lustre de Sóller, a la seva ciutat natal

El Museu Modernista de Can Prunera ja disposa de tres sales permanents dedicades a Juli Ramis (1909-1990), que tot i ser fill il·lustre de la vila encara no disposava al poble natal d'un escenari permanent per a la seva obra. Aquesta assignatura pendent l'ha coberta amb escreix el museu modernista de la Fundació Tren de l'Art que presideix Pere A. Serra, que ahir afirmava que l'obertura d'aquestes tres sales és «la primera passa perquè Juli Ramis torni a ser valorat com cal a la seva terra».

L'exposició va ser inaugurada ahir oficialment pel conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, el qual també va tenir l'oportunitat d'inaugurar per al museu l'escultura d'El Foner balear, de Llorenç Rosselló, instal·lada fa unes setmanes als jardins del casal després de ser cedida per l'hereu de tota l'obra de l'artista, l'advocat Fermín Quiñones. El descobriment de l'escultura va estar apadrinat per la decoradora Marta Gayà, que fou l'encarregada de destapar la peça.

Les tres sales que el museu dedica a Juli Ramis estan situades al soterrani de l'immoble, devora els espais preparats per a les exposicions temporals. Un text biogràfic de l'artista solleric, en quatre idiomes, presideix l'entrada a les successives saletes, de petites dimensions però que emmarquen d'una manera molt acurada les obres exposades.

Tres etapes.
L'organització museogràfica de l'exposició recorre en diferents espais les tres etapes fonamentals de la trajectòria de l'artista solleric. La primera sala conté les obres realitzades per Ramis encara al poble natal, influenciades per artistes com Santiago Rusiñol. La segona cambra inclou teles de gran força emmarcades dins el corrent cubista entre les quals destaquen els famosos retrats de dones. Finalment, el món abstracte tal com el tractà Ramis a partir de la meitat del segle passat.

D'aquesta manera, el museu ofereix a partir d'ara al visitant un recorregut complet per la trajectòria d'aquest singular pintor mallorquí que, com recordava Serra, en algun moment va estar considerat "d'entre els millors del món".

A la inauguració de la cambra dedicada al pintor hi hagué una gran afluència de públic. Representants del món de l'art, la política i la cultura s'hi donaren cita.

El president de la fundació Tren de l'Art, Pere A. Serra va ser qui presentà peronalment a les autoritats i convidats els continguts de l'exposició i els acompanyà en el recorregut per les sales afegint a les explicacions tècniques nombroses anècdotes sobre l'artista i la seva obra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.