Setmanari d'informació local - 138 anys

Can Prunera enriqueix el seu fons incorporant deu noves obres

Les peces van ser lliurades divendres al museu per diferents autors i col·leccionistes

42

Can Prunera va acollir divendres el que, segons el president de la Fundació Tren de l'Art, Pere A. Serra, «s'ha convertit ja en una tradició mensual»: la donació d'una altra sèrie d'obres -vuit quadres i una escultura- i la cessió d'una peça del pintor solleric Juli Ramis. La sala d'actes de Can Prunera va acollir el lliurament de peces, que va estar presidit pel director del museu, Rogelio Araújo; Pere A. Serra, Óscar Mayol, president del Ferrocarril de Sóller i altres consellers del Ferrocarril.

Araujo va agrair aquesta nova donació, que es compon d'estils i formats molt diversos i que complementa la mostra d'art modern del museu.

La primera donació efectuada ahir va ser la del col·leccionista Joan Nadal, qui va lliurar dos quadres de l'artista grec Vasilis Karakatsanis, nascut a Atenes en 1957 i format com artista entre Barcelona i Venècia. Seguidament, Joan Gibert (Palma, 1936) va presentar la seva obra realitzada en tècnica mixta sobre fusta. Li va seguir l'obra de «Jandro» Gómez Seriï, Somni 19, realitzada amb pintura acrílica. Serra va destacar la gran capacitat de l'autor per a «expressar a través de l'abstracció». La donació d'una obra de Juan Gallardo per part de la seva vídua, Asunción Bonet, va ser un moment emotiu, on es va recordar el sentit de l'humor d'aquest artista, que ho va saber plasmar tant en la seva obra pictòrica, com en l'escultòrica i la poesia, facetes menys conegudes d'aquest autor d'origen sevillà. Antonio Picó i la seva esposa Marisa van cedir una obra del pintor solleric Juli Ramis, un retrat de la cunyada de l'artista, Bernadette Foster, que es va crear amb l'objectiu de reconciliar-se amb el marit d'aquesta.

Per la seva banda, la Fundació d'Art Serra va aportar una litografia d'un artista que encara no tenia presència en el museu, Miquel Barceló.

L'escultora Miquela Vidal va lliurar l'escultura Retrat, pertanyent a la sèrie Dons i realitzada en la fosa de Madrid de Guillermo Ponce, de la qual l'autora va explicar que està dedicada «per força» de la seva mare i germana. Les dues dones que, el passat mes d'agost, van inaugurar la sala d'exposicions temporals del museu, Aina Pastor i Camilla Huisgen, també donaren una peça cadascuna.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.