Setmanari d'informació local - 138 anys

«Volem donar més visibilitat a l’atletisme»

Felip Morell Rullan (Sóller, 1978), juntament amb Joan Torrens Vidal i David Magraner són els encarregats de donar veu a la plataforma Volem pista ja! Amb aquesta entrevista volen exposar les seves reivindicacions i quin ha estat el propòsit de la creació d’aquest grup.

- Com i per què va sorgir la idea de crear aquesta plataforma?
- Es va crear a finals de l’estiu de l’any passat. D’entrada serví per unir tots els clubs sollerics d’atletisme, triatló i muntanya. Fa més de 35 anys que els usuaris de la pista d’atletisme de l’Infante Lois demanen millores a l’Ajuntament de torn, però fins aquest estiu passat ho feien per separat, i sense aconseguir res. Arribat el moment que el camp de futbol del Port passà a ser propietat de l’Ajuntament, era l’ocasió de fer passes. Ho posàrem tot en comú arran d’una trobada informal, on decidírem unir-nos i ser una veu única davant l’Ajuntament per així fer-los arribar totes les nostres peticions i sorgí Volem Pista Ja!

- Quin fou el detonant que vos donà l’empenta per iniciar el camí junts?
- No fou una cosa premeditada. Decidírem unir les forces perquè a l’Infante Lois no s’ha solucionat res des de fa molts anys. No s’han millorat les instal·lacions i els diferents consistoris, tot i que no s’han negat mai a posar-hi solució, sempre han tingut arguments per no actuar. Com per exemple que no era de la seva propietat o que no tenien pressupost per arreglar les pistes. Sempre l’Ajuntament ha tingut altres prioritats i les petites inversions fetes al camp han estat del tot insuficients.

- Què reivindicau? Com se vos podria ajudar? Quines inversions serien prioritàries?
- Tinguérem una primera reunió amb el batle al mes d’octubre per parlar junts i fer-li algunes propostes. Les nostres reivindicacions es poden dividir en dues parts; una primera part que serien les millores immediates a fer, que es necessiten per poder entrenar com cal, com per exemple que la pista d’atletisme estigui tancada a la gent que no estigui entrenant; millorar la il·luminació; que l’Ajuntament s’ocupi de la neteja i el manteniment del recinte; impedir l’accés als cans i controlar el botellot. Després hi hauria una segona part a llarg termini, que seria la creació d’una instal·lació esportiva en condicions, amb una superfície apropiada de tartan que sigui sols pels atletes (encara que no siguin federats) i tancada a la resta. I tot això té una explicació, ja que els entrenaments a l’atletisme també tenen el seu mètode i no pots estar aturant les sèries perquè te passi gent pel mig, igual que no aturarien un partit de futbol perquè passàs un ciclista, per exemple. De moment sabem que l’Ajuntament té intenció de crear una zona multiesportiva, amb petanca, parc infantil, calistènia... i si la pista d’atletisme no està tancada, duraria dos dies ja que és una superfície delicada.

- Qui forma part de la plataforma Volem Pista Ja!?
- En aquests moments som prop de 175 membres federats, integrants dels diferents clubs sollerics: Círculo Sollerense, Club Atletisme Sóller, Vicenç Reynés Triatló, Club Esportiu Gymnapolis, Club de Muntanya i Escalada Sóller (CMES) i Club Esportiu s’Espardenya.

-Heu fet algunes actuacions com a plataforma?
- Hem iniciat una recollida de firmes de tots els sollerics i solleriques amb la intenció d’informar a tota la població quines són les nostres reivindicacions i fer-los partíceps d’allò que necessitam els atletes per poder entrenar amb garanties. Amb aquestes signatures recollides, que ens hem posat de termini fins a final de gener, tenim la intenció de solicitar una reunió amb el batle i presentar les nostres propostes. La nostra actitud és constructiva i sabem que el batle és molt sensible a les nostres reivindicacions i a més és el regidor d’Esports. Creim que si en algun moment podem aconseguir millores per a l’Infante Lois serà amb Miquel Nadal com a batle.

- Quines propostes teniu per aquesta reunió?
- Tenim dues línies diferents per exposar-li. Una seria mantenir la pista actual, encara que per les seves mesures no es pugui homologar, però que sigui una pista tancada i amb tartan. L’altra seria una mica més ambiciosa, però s’ha d’intentar ja que duim un bagatge de més de 30 anys de retard amb les instal·lacions. Està demostrat que si els esportistes tenen els mitjans adients milloren el seu rendiment, i a Sóller hi ha atletes molt qualificats (aquest estiu tres atletes que començaren a entrenar a Sóller han estat campions de Balears per equips amb un club de fora perquè varan haver de partir). Sobretot, volem que s’entengui que aquestes despeses esportives no són despeses, són inversions a llarg termini per a les futures generacions, inversions en salut i bons hàbits.

- Creis que aquest esport no té tanta visibilitat com d’altres? Per quin motiu?
- En certa manera aquest esport no es du a terme a un lloc tancat, i per això la presència de públic no és com a un camp de futbol, per exemple. Tampoc no té tants seguidors.

- Quines properes actuacions teniu previstes?
- El següent a la llista és preparar una carta i fer-la arribar a la resta de clubs sollerics de les diferents modalitats esportives i demanar que s’adhereixin a les nostres demandes. Volem donar més visibilitat a l’atletisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.