Setmanari d'informació local - 138 anys

Veïns de Llucalcari alarmats per una obra del Govern

Denuncien el greu impacte d’una arrabassada d’oliveres centenàries

L’actuació pública afecta a una propietat privada veïna de Can Junyer, la casa que rehabilita la Conselleria de Cultura.

Veïnats de Llucalcari han expressat la seva alarma pel gran impacte d’unes obres que promou el Govern a Llucalcari. L’actuació ha suposat l’obertura d’un accés per dins d’una propietat privada on s’han arrabassat oliveres centenàries i s’han destruït parets de pedra en sec. L’actuació forma part de la rehabilitació de Can Junyer, obra pública que es va iniciar a l’anterior legislatura per iniciativa de la Direcció General de Cultura.
Els veïns han posat els fets en coneixement de l’Ajuntament de Deià. El batle, Lluís Apesteguia, ha informat que ha ordenat a la Policia Local l’aixecament d’una acta i l’obertura d’un expedient informatiu, tot i que ha confirmat que l’obra «compta amb llicència».

Segons Apesteguia, «he posat en coneixement de la conselleria l’impacte d’aquestes obres i també ho he notificat als Agents de Medi Ambient». El batle de Deià ha recordat al Govern que «la nostra normativa és molt estricta amb les oliveres i encara que es poden arrabassar en cas d’obres, és obligatori replantar-les al mateix lloc o en un altre lloc del municipi, ja que està prohibit que es puguin treure fora del terme municipal». Apesteguía assegura que l’Ajuntament «vigilarà de prop que es tornin a sembrar les oliveres i la correcta reconstrucció dels marges afectats».
Des de l’oposició, Xisco Salas, creu que després del que va passar a Llucalcari «l’administració hauria de ser molt més curosa». Ha recordat que les obres de Can Junyer per a la creació d’un centre artístic i de recerca a Llucalcari «tenen un pressupost molt elevat, de més de dos milions d’euros».

Garanties per a l’entorn

El projecte de creació d’un centre artístic i cultural a la casa del pintor Joan Junyer contempla que el seu entorn sigui intervingut segons les indicacions del Pla Especial de Protecció dels valors històrics, artístics, arquitectònics, ecològics i paisatgístics de Deià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.