Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament encara no ha decidit si pot acceptar la donació de Can Mas

Paula Mas la cedeix al poble amb condicions i apodera a Guillem Bernat

Can Mas del carrer Real és un edifici modernista situat just davant el Defensora. | Irene Cabrer

L’Ajuntament haurà de decidir formalment si accepta la donació d’un gran casal modernista del carrer Real, conegut com a Can Mas que Paula Mas, la seva propietària, va decidir donar al municipi perquè es converteixi en casa-museu. La donació inclou també els grans jardins i solars annexos. La donació d’aquest immoble, va ser comunicada l’any passat a l’anterior consistori, però no va ser fins al passat mes d’agost que l’actual batle, Miquel Nadal, va signar davant notari un document que, en tot cas, haurà de ratificar el Ple.

Fins al moment l’Ajuntament no s’ha pronunciat sobre si finalment acceptarà formalment o no la donació, que ve acompanyada d’importants condicionants. Segons el document signat per Nadal, el llegat de Paula Mas està condicionat al fet que la casa es converteixi en casa-museu sense que la seva decoració artística –que roman intacte des dels anys 30 del segle XX– sigui substancialment modificada. D’altra banda, els terrenys adjacents a la propietat hauran de destinar-se a la construcció d’habitatges protegits.

També es demana que la tercera planta de l’edifici albergui el Museu d’Indumentària, promogut des de fa anys pel grup Aires Sollerics. Finalment, Paula Mas vol que el seu llegat sigui dirigit i administrat per una junta rectora o per un patronat.

De moment l’equip de Govern no ha fet pública la seva intenció d’acceptar el llegat. El batle ha recordat aquesta setmana que «encara que jo vaig signar una escriptura de donació el passat mes d’agost, ha de ser el Ple qui finalment l’accepti quan s’estigui segur que es podran complir les condicions». En aquest sentit, va explicar que «s’ha encarregat un informe tècnic i jurídic sobre aquest tema».

D’altra banda, Paula Mas ha designat a conegut folklorista i exbatle Guillem Bernat com apoderat general per a negociar amb el Ajuntament i per a posar-se al capdavant de la futura Junta Rectora, una decisió que és coneguda per Miquel Nadal.

Decisió pendent

Guillem Bernat, com a portaveu de Paula Mas i en declaracions a aquest setmanari ha confirmat aquestes condicions i ha mostrat certa preocupació pel retard de l’acceptació per part del Ple. «Pensàvem que s’aprovaria en el ple d’aquest mes, però no ha estat així i perquè tot això arribi a bon port és imprescindible que hi hagi una acceptació abans de final d’any».

Bernat s’ha reunit aquests dies amb Nadal i l’ha instat a adoptar un acord com més aviat millor. De fet, la implicació de l’expolític en la gestió d’aquest llegat és fonamental per expressa voluntat de Paula Mas. Això és així fins al punt que Guillem Bernat tenia previst dimitir ahir vespre com a president d’Aires Sollerics, per a poder dedicar-se de ple a la seva nova comesa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.