Setmanari d'informació local - 138 anys

Ports ajorna una setmana la implantació de l'ORA i estudiarà descomptes

La direcció General de Ports s’ha compromès a ajornar una setmana la implantació de l’ordenança de regulació d’aparcament (ORA) al moll després de reunir-se amb els veïns de la zona de Santa Catalina i escoltar les seves demandes, que consisteixen bàsicament en la possibilitat d’obtenir targetes especials per tal que els residents de la barriada hi puguin aparcar tot l’any.

Aquesta trobada entre el director general de Ports, Xavier Ramis, i una representació dels veïnats es va produir divendres migdia. A la reunió també hi assistiren el batle de Sóller, Carlos Simarro, i el regidor Joan Ruiz en representació de l’Ajuntament.

L’única mesura que es va acordar va ser la moratòria de set dies en l’aplicació de l’ORA a l’espera de que l’Ajuntament faci una proposta acotada en temps i espai per a l’assignació d’autoritzacions als residents.

L’altra condició que varen posar des de Ports és que sigui el propi Ajuntament qui faci les gestions i exerceixi de mediador entre les dues parts fins a trobar una solució que deixi tothom satisfet.

El fet d’acotar en temps i espai l’assignació de targetes significa que el període de duració de les mateixes seria per un temps determinat mentre es troba una altra solució a l’aparcament al Port i per un espai concret, és a dir, per un nombre determinat de places dins un espai delimitat.

Com es recordarà, la setmana passada els veïns de la zona de Santa Catalina es varen reunir per expressar el seu malestar pel fet de que Ports implantàs l’ORA als molls sense donar-los la possibilitat d’obtenir una tarja d’aparcament com a residents.

En principi, la institució portuària preveia implantar l’ORA a 119 places d’aparcament damunt el moll, que és on ara estacionen els seus vehicles els residents de Santa Catalina.

Ports sols donava com a excepcions per assignar targetes als pescadors, que podien estacionar gratuïtament, i a les persones que disposassin d’un amarrament de barques, que podrien obtenir una targeta anual. Per a la resta de població l’ordenança de regulació d’estacionament de cotxes implicava pagar per aparcar el vehicle fins a dues hores de dilluns a diumenge tot el dia excepte a migdia i a la nit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.