Setmanari Sóller

134
anys

Can prunera dedica una sala a Pere A. Serra, un dels seus principals impusors

32583

Pere Serra Moreda, net de Pere A. Serra, descobrí el bust del seu padrí, obra de l'escultor Jaume Mir. La presidenta Armengol, la ministra Reyes Maroto y la presidenta del Grup Serra, Carme Serra enaplaudeixen el moment.

18-08-2019

En el dia que hauria complit 91 anys d'edat, Pere A. Serra va rebre aquest diumenge un sentit homenatge a Can Prunera, el museu modernista de Sóller que està en plena celebració del seu desè aniversari. Una placa amb el bust del recordat editor, obra de l'escultor Jaume Mir, presideix des de diumenge la Sala Menjador Pere A. Serra. Can Prunera va voler així recordar a l'impulsor d'aquest centre expositiu que que va recuperar del seu estat d'abandó al costat de Javier Mayol i Vicent Sastre, al mateix temps que el periodista va posar a disposició dels sollerics part de la seva col·lecció particular.

Aquest homenatge a un dels grans impulsors de l'art a Sóller i Mallorca va comptar amb més de dos-cents convidats que van acompanyar la família Serra i a Margalida Magraner, vídua de Pere A. Serra. Entre les autoritats es trobaven la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, o la secretària d'Estat de Turisme, Bel Oliver.

Santiago Mayol, director de Can Prunera, va voler recordar l'orgull de Pere A. Serra pel seu poble natal: «Portava Sóller allà per on fos. Aquí va néixer el seu amor per l'art ». Mayol va destacar que «el motor que mou a un poble és la cultura i per a això va treballar fermament», impulsant la sala d'exposicions del Ferrocarril de Sóller i Can Prunera.

Óscar Mayol, president de Ferrocarrils de Sóller, va desgranar les persones que han tingut el seu paper a Can Prunera, ja fossin «des de l'anonimat o cedint les seves obres artistes que van exposar aquí», així com Joan Punyet, Javier Mayol o «la família Serra, que manté viva l'estela del seu pare ».

Carmen Serra, presidenta del Grup Serra i la Fundació Tren de l'Art, va agrair «aquest homenatge a un marit, pare, avi i besavi. Ell estaria molt orgullós i feliç de veure'ns aquí reunits ». Pere A. Serra «voler promoure la cultura de les nostres Illes i Can Prunera va ser un repte. Però ara és una joia per a aquesta ciutat. Avui hauria complert 91 anys. Se'n va anar fa deu mesos i ho tenim molt present ». El seu discurs va ser molt aplaudit.

Una joia

La presidenta Armengol ha assenyalat que Pere A. Serra «va ser un gran empresari, valent, compromès i treballador, que va tirar endavant el Grup Serra, Es Baluard o Can Prunera».

Va lloar «l'intel·lecte, la passió i l'estímul a molts artistes», així com la seva «generositat alcompartir les seves obres. Estimava el seu poble i intentava fer-li millor ».

Pere Serra Moreda, nét de Pere A. Serra, va descobrir la placa del seu avi que des d'ahir presideix la sala de Can Prunera que portarà el nom 'Menjador Pere A. Serra'. Un lloc que va recuperar l'esplendor d'antany gràcies a l'obstinació de l'editor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris