Setmanari d'informació local - 138 anys

Una nova nevada i gel obliguen a restingir l'accés a Palma pel túnel

La carretera del Puig Major i la del Coll tornen a estar tancades

18
Una nova enfarinada d'avui matí. A Bunyola ha nevat més. Avui la cota estarà entre 150 i 400 m.

Les precipitacions de neu caigudes aquesta nit a Mallorca han obligat al tancament de sis carreteres a la Serra de Tramuntana, a causa de l'acumulació de neu.

En concret, s'han tancat al trànsit la MA-5018 entre Randa a Cura, la MA-10 entre Pollença i Sóller, la Ma-10 entre Valldemossa i Sóller, la MA-2130, entre els municipis mallorquins de Caimari i Lluc, la Ma-11 A, al Coll de Sóller i la Ma-2100 entre Bunyola i Orient.

Mentrestant, s'ha obert al trànsit la carretera Ma-1110 entre Valldemossa i s'Esgleieta, que en les últimes hores havia estat tancada també per la neu. D'altra banda, s'estan produint restriccions de trànsit a la carretera Ma-11 al Túnel de Sóller, direcció Palma.

Davant la situació creada per la neu, que està dificultant a alguns alumnes acudir als seus centres educatius a la Serra de Tramuntana, la Direcció General d'Interior, Emergències i Justícia de la Conselleria d'Administracions Públiques ha convocat a les 10.30 hores una reunió per seguir la situació meteorològica de neu, fred, vent i fenòmens costaners que encara afecta a les illes.

A la reunió, que estarà presidida pel conseller d'Administracions Públiques, Simón Gornés, i que se celebrarà a la seu del 112, acudirà també el conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, per analitzar quina és la situació dels accessos als centres escolars de les illes. Així mateix, assistiran representants de la Guàrdia Civil, el Departament Insular de Carreteres i l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Per la seva banda, fonts de la Conselleria d'Educació han informat a Europa Press que Bosch està analitzant la possibilitat de visitar els centres escolars en què està havent dificultats perquè puguin arribar els alumnes.

Així, fonts del 112 han indicat a Europa Press que han estat diversos els pares que han cridat al Servei d'Emergències mostrant la seva preocupació per la situació de les carreteres i per preguntar si els centres educatius estaven tancats, cosa que encara no ha succeït, però que no es descarta en les pròximes hores.

Cal recordar que la Direcció General d'Interior, Emergències i Justícia manté activada l'alerta taronja (Índex de Gravetat 1) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos, tenint en compte que la cota de neu se situarà avui a 150 metres pujant durant el dia fins als 400 metres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.