Setmanari Sóller

134
anys

Setmanari Soller Actualitat_down

Sóller » Local

La Policia Local controlarà les terrasses de la Plaça

|

La Policia Local de Sóller durà a terme una campanya informativa entre els encarregats de bars i cafeteries de plaça per tal que respectin les limitacions de les terrasses i deixin els espais suficients per passar a vianants i a persones amb mobilitat reduïda que es desplacin amb cadires de rodes. També demanaran que es deixi espai suficient per a passar amb cotxets d’infants, varen informar fonts municipals.

El PSIB denuncia que el consorci de la Serra no compleix el pla de gestió
Sóller » Comarca

El PSIB denuncia que el consorci de la Serra no compleix el pla de gestió

|

El Grup Socialista del Consell de Mallorca ha mostrat la seva «preocupació» per l’incompliment del Pla de Gestió de la Serra de Tramuntana. El portaveu del PSIB-PSOE a la institució insular, Jaume Garau, ha recordat que les actuacions del Consorci de la Serra han estat «pràcticament nul·les» i ha assegurat que «la gestió d’aquest és més important que fer actuacions populistes».

L'oliva DO ja té logo per treure al mercat les primeres 25 tones
Sóller » Local

L'oliva DO ja té logo per treure al mercat les primeres 25 tones

|

Les primeres olives de la Denominació d'Origen «Oliva de Mallorca», un producte en el que la Vall de Sóller i la Serra de Tramuntana serà altament competitiu surten al mercat. Aquesta setmana s'ha presentat el logo d'aquest nou producte i els resultats d'aquesta primera campanya que permetrà la comercialització de 19,5 tones d'oliva verda i 5,4 tones d'oliva negra, 25.000 quilos en total.

Sóller » Local

Un col·legi provençal cerca a Sóller 25 famílies d'acollida compensada

|

El col·legi Albert Camus del municipi francès de la Tour-d'Aigues (Torre d'Egues, Valclusa, Provença), en el qual hi treballa una professora d'origen solleric, Margalida Arbona, s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament perquè li faciliti l'any que ve la possibilitat de trobar 25 famílies de Sóller que vulguin acollir durant una setmana una sèrie d'alumnes d'aquest centre que passaran una setmana a Mallorca.

Sóller » Local

La benedicció dels Rams donà inici, diumenge, a la Setmana Santa

|

Diumenge, la benedicció dels Rams, va donar incii a la setmana Santa quie tendrà la seva manifestació més popular en les tradicionals processons, sobretot les de dijous, divendfres i diumenge. El Dijous Sant començaran els actes centrals del tridu pasqual amb la celebració del Darrer Sopar i després, a les 21.30 h, la Processó de La Sang, que seguirà el recorregut habitual per la Volta Piquera i després les confraries baixaran pel carrer Hospici per acompanyar a La Sang, anant per Bàlitx i tornant a pujar per Victòria abans d'anar cap a Plaça. Cal recordar que enguany s'ha decidit que enguany els passos murta enlloc de flors i, així, els doblers que es puguin estalviar es destinaran a Acció Social. El Divendres Sant hi haurà a les 19 h, la celebració de la Mort del Senyor i, a les 20.30 h, el Davallament i processó de l'enterrament, que igualment seguirà el recorregut habitual anant pels carrers Mar i Gran Via. Val a dir que enguany s'espera la presència d'entre 700 i 800 confrares.

Ja el dissabte Sant hi haurà la Vetlla Pasqual, per celebrar la Resurrecció del Senyor, tot recordant que s'han suprimit les Fornalutx i Deià.

I, finalment, el diumenge de Pasqua hi haurà la tradicional processó de l'Encontrada i la missa de Pasqua.

Sóller » Local

L'Agència Estatal de Meteorologia premia el pare Bartomeu Barceló

|

El pare Barceló, del convent dels Missioners dels Sagrats Cors, serà un dels tres premiats per l'Agència estatal de meteorologia (Aemet), que divendres reconeixerà la dedicació dels seus col·laboradors. El pare Barceló, el treball del qual ja va ser reconegut per l'Aemet l'any 2000, ha facilitat informació meteorològica de Sóller i Lluc durant més de 50 anys.