Setmanari Sóller

134
anys

Setmanari Soller Actualitat_down

Sóller » Comarca

El PSIB denuncia que el consorci de la Serra no compleix el pla de gestió

Recorda que el 2017 la UNESCO revisa la declaració

|

El Grup Socialista del Consell de Mallorca ha mostrat la seva «preocupació» per l’incompliment del Pla de Gestió de la Serra de Tramuntana. El portaveu del PSIB-PSOE a la institució insular, Jaume Garau, ha recordat que les actuacions del Consorci de la Serra han estat «pràcticament nul·les» i ha assegurat que «la gestió d’aquest és més important que fer actuacions populistes».

Sóller » Local

L'oliva DO ja té logo per treure al mercat les primeres 25 tones

Procedeixen de 36.000 oliveres mallorquines «antigues» conreades per 50 pagesos

|

Les primeres olives de la Denominació d'Origen «Oliva de Mallorca», un producte en el que la Vall de Sóller i la Serra de Tramuntana serà altament competitiu surten al mercat. Aquesta setmana s'ha presentat el logo d'aquest nou producte i els resultats d'aquesta primera campanya que permetrà la comercialització de 19,5 tones d'oliva verda i 5,4 tones d'oliva negra, 25.000 quilos en total.

Sóller » Local

Un col·legi provençal cerca a Sóller 25 famílies d'acollida compensada

|
Opina

El col·legi Albert Camus del municipi francès de la Tour-d'Aigues (Torre d'Egues, Valclusa, Provença), en el qual hi treballa una professora d'origen solleric, Margalida Arbona, s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament perquè li faciliti l'any que ve la possibilitat de trobar 25 famílies de Sóller que vulguin acollir durant una setmana una sèrie d'alumnes d'aquest centre que passaran una setmana a Mallorca.

Sóller » Local

La benedicció dels Rams donà inici, diumenge, a la Setmana Santa

Les processons començaran dijous amb uns 700 confrares participants

|
Opina

Diumenge, la benedicció dels Rams, va donar incii a la setmana Santa quie tendrà la seva manifestació més popular en les tradicionals processons, sobretot les de dijous, divendfres i diumenge. El Dijous Sant començaran els actes centrals del tridu pasqual amb la celebració del Darrer Sopar i després, a les 21.30 h, la Processó de La Sang, que seguirà el recorregut habitual per la Volta Piquera i després les confraries baixaran pel carrer Hospici per acompanyar a La Sang, anant per Bàlitx i tornant a pujar per Victòria abans d'anar cap a Plaça. Cal recordar que enguany s'ha decidit que enguany els passos murta enlloc de flors i, així, els doblers que es puguin estalviar es destinaran a Acció Social. El Divendres Sant hi haurà a les 19 h, la celebració de la Mort del Senyor i, a les 20.30 h, el Davallament i processó de l'enterrament, que igualment seguirà el recorregut habitual anant pels carrers Mar i Gran Via. Val a dir que enguany s'espera la presència d'entre 700 i 800 confrares.

Ja el dissabte Sant hi haurà la Vetlla Pasqual, per celebrar la Resurrecció del Senyor, tot recordant que s'han suprimit les Fornalutx i Deià.

I, finalment, el diumenge de Pasqua hi haurà la tradicional processó de l'Encontrada i la missa de Pasqua.

Sóller » Local

L'Agència Estatal de Meteorologia premia el pare Bartomeu Barceló

Divendres li reconeixerà l'aportació de dades des de fa 50 anys

|
Opina

El pare Barceló, del convent dels Missioners dels Sagrats Cors, serà un dels tres premiats per l'Agència estatal de meteorologia (Aemet), que divendres reconeixerà la dedicació dels seus col·laboradors. El pare Barceló, el treball del qual ja va ser reconegut per l'Aemet l'any 2000, ha facilitat informació meteorològica de Sóller i Lluc durant més de 50 anys.

Sóller » Local

Una nova nevada i gel obliguen a restingir l'accés a Palma pel túnel

La carretera del Puig Major i la del Coll tornen a estar tancades

|
Opina

Les precipitacions de neu caigudes aquesta nit a Mallorca han obligat al tancament de sis carreteres a la Serra de Tramuntana, a causa de l'acumulació de neu.

En concret, s'han tancat al trànsit la MA-5018 entre Randa a Cura, la MA-10 entre Pollença i Sóller, la Ma-10 entre Valldemossa i Sóller, la MA-2130, entre els municipis mallorquins de Caimari i Lluc, la Ma-11 A, al Coll de Sóller i la Ma-2100 entre Bunyola i Orient.

Sóller » Local

Més de 100 persones treballen a la xarxa viària insular per restablir la normalitat

Una dotzena de trams romanen tancats. A la comarca estan clausurades la carretera de Sóller a Pollença, el coll de Sóller i el tram Deià Valldemossa

|
Opina

A conseqüència de les nevades produïdes aquesta matinada i durant el dia d'avui, la Direcció Insular de Carreteres del Consell de Mallorca ha reforçat el servei de vigilància viària. El Centre de Coordinació de Carreteres es manté obert de forma extraordiànaria des de les 3,00 hores de la matinada d'avui, per tal de donar suport al servei de Coordinació d'Emergències de Carreteres en les tasques gestió de les vies afectades.

Sóller » Local

El Govern rectifica i Company demanarà al seu grup (PP) que esmeni els pressuposts per poder dotar la partida del túnel

Assegura que el Govern s'adonà més tard que la partida no era ampliable

|
Opina

El conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, demanarà al grup popular que prepari una esmena als pressuposts per ampliar la quantitat de la subvenció corresponent al peatge del túnel de Sóller. Així ho afirmà ahir en una compareixença a la Cambra per explicar en què es gastarà el seu departament els 231 milions d'euros prevists per a 2012. Segons manifestà Company, havien deixat la partida esmentada amb tan sols un euro en previsió d'ampliar-la més endavant, durant l'any, amb aportacions estatals. No va ser fins més tard que s'adonaren que, de fet, aquesta assignació no es pot ampliar i per això es formularà l'esmena. "La nostra intenció és dotar-la internament i la dotarem", afirmà.

Sóller » Local

Bauzá diu ara que hi haurà subvenció del túnel

Ho afirmà dissabte en declaracions a IB3. El vicepresident econòmic ho condiciona a una "millor eficiència en la gestió"

|
Opina

Hores després de la sonora manifestació i pitada contra el retall de les subvencions del peatge del túnel de Sóller per part del Govern Balear, en la que participaren més de 300 persones, el president del partit i president del Govern José Ramón Bauzá, assegurava en declaracions a IB3 que "hi haurà subvenció". Les declaracions les va fer Bauzá a la TV pública de les Illes Balears abans del míting que el PP celebrà a Sóller dissabte vespre. Això no obstant el vicepresident econòmic, Pep Ignasi Aguiló declará dilluns, durant la seva comparaixença al Parlament Balear per parlar dels pressuposts del 2012 que aquesta partida "sortirà de millorar l'eficiència  en la gestió". De moment, que se sàpi, la partida continua sense dotació econòmica per al 2012, tal i com denuncià divendres el PSOE. Per veure Bauzá durant les seves declracions i sentir les seves paraules literals, clicau en aquest enllaç.

http://ib3noticies.com/20111113_168669-el-govern-es-compromet-a-mantenir-les-subvencions-del-tunel.html

Sóller » Local

Els sollerics compleixen amb la tradició de Tots Sants

El cementeri ha acollit un degoteig constant de visitants aprofitant el bon temps. L'horabaixa molt gent ha assistit a l'ofici

|
Opina

Un any més la societat solelrica ha recordat avui els seus difunts acudint massivament al cementeri municipal tot i que en cap moment s'han produït aglomeracions. Durant tot el cap de setmana passat ja hi hagué un degoteix constant de visitants a Son Sang on la gent va arreglar les tombes enramant amb flors i ramells les sepultures dels seus finats. La Policia Local ha establit un dispositiu especial i s'han habilitat les dues zones d'aparcament als voltants del cementeri. L'horabaixa, una gran quantitat de sollerics han acudit a la celebració religiosa celebrada allà mateix. El bon temps ha estat la tònica que ha marcat enguany la celebració de la festivitat.