Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB denuncia que el consorci de la Serra no compleix el pla de gestió

Recorda que el 2017 la UNESCO revisa la declaració

279
Garau i Colom, a Raixa | Picasa

El Grup Socialista del Consell de Mallorca ha mostrat la seva «preocupació» per l’incompliment del Pla de Gestió de la Serra de Tramuntana. El portaveu del PSIB-PSOE a la institució insular, Jaume Garau, ha recordat que les actuacions del Consorci de la Serra han estat «pràcticament nul·les» i ha assegurat que «la gestió d’aquest és més important que fer actuacions populistes». En aquest sentit, el conseller socialista Jaume Colom ha advertit que «d’aquí tres anys està prevista la visita dels inspectors de la UNESCO per avaluar el que s’ha fet del Pla de Gestió» i ha insistit en què «si troben que s’està incomplint i no s’estan fent actuacions, el títol de Patrimoni Mundial per la Serra podria perillar».

En concret, Colom ha demanat que la gerència elabori un pla d’actuacions triennal que inclogui les prioritats dissenyades en el cronograma d’actuació. «No s’ha fet cap centre d’interpretació, cap pla de mobilitat per la Serra i també trobam a faltar una xarxa d’atenció als visitants», ha defensat el conseller Socialista.

«S’ha dissenyat un nou logo i una nova web en substitució dels anteriors que oculta el Pla de Gestió i que elimina tots els canals de participació ciutadana», denuncia Jaume Colom sobre les mancances en comunicació i participació. Pel que fa al programa de desenvolupament econòmic, el PSIB-PSOE critica la falta d’una marca específica pels productes de la Serra, la inexistència d’un pla de desenvolupament agrícola i ramader de la zona i d’un pla de manteniment d’olivars.

A més a més, Colom assegura que tot és fruit d’una gestió «caòtica i totalment improvisada» per part del Consell de Mallorca i diu que «ni tan sols s’ha dissenyat el programa d’inventari i cartografia d’elements del paisatge».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.