Setmanari d'informació local - 138 anys

OCB: «El discurs cínic del Govern de Prohens sobre la nostra llengua, sumat a l’odi que li professen els seus socis d’extrema dreta, pot propiciar episodis intolerables com aquest»

58807

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha emès un comunicat en què exigeixen a l'Hospital Son Espases i a la consellera de Salut, Manuela Garcia Romero, que «aclareixin els fets» i «prenguin les mesures necessàries perquè no torni a produir-se cap vulneració més de drets lingüístics a la sanitat pública».

Ho han fet després de conèixer-se un cas gravíssim de discriminació lingüística a l'hospital públic, revelat aquest dimecres per dBalears. Un cas que va derivar en una agressió física dels vigilants de seguretat a una senyora que se'ls havia adreçat en la llengua pròpia de Mallorca.

«El discurs cínic del Govern de Marga Prohens sobre la nostra llengua, sumat a l’odi que li professen els seus socis d’extrema dreta, pot propiciar episodis intolerables com aquest, en què s’arriba a la violència verbal i física», denuncia l'OCB.

A més, l'entitat assenyala que «la seqüència evidencia la dificultat de viure en català a ca nostra: el formulari de queixa que es facilita d'ofici a Urgències de Son Espases, l'Informe de visita del SUAP de Son Pisà i, evidentment, la denúncia de la Comissaria de policia de Palma-Centre, són només en castellà».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.