Setmanari d'informació local - 138 anys

Continua la desfeta de l'extrema dreta a les Balears: dimiteixen els portaveus de VOX al Parlament

Els fins ara portaveu titular i portaveu adjunt al Grup Parlamentari VOX al Parlament, Idoia Ribas i Sergio Rodríguez, han presentat la seva renúncia a aquests càrrecs aquest dilluns, juntament amb el diputat Agustín Buades com a president del Consell de Direcció del grup.

Tots ells conserven l'acta i continuen com a diputats dins del Grup Parlamentari d'extrema dreta. Segons fonts del grup parlamentari, la decisió no s'havia consensuat amb la resta dels seus integrants, i de fet els diputats han comunicat aquestes renúncies als seus companys -cosa que inclou la presidenta del partit a les Illes, Patricia de las Heras- aquest mateix dilluns a primera hora.

Les mateixes fonts expliquen que la decisió ve motivada pel llançament d'una associació dirigida per aquests tres diputats i la intenció de «dedicar-s'hi més».

Aquests tres diputats, que varen tenir un paper destacat en la crisi interna al partit fa uns mesos amb l'intent d'apartar el president del Parlament, Gabriel Le Senne, i la presidenta del partit, Patricia de las Heras, varen anunciar divendres passat la posada en marxa d'una associació anomenada 'Avanza en libertad', dirigida per ells mateixos com a presidenta, vicepresident i secretari, respectivament.

Es tracta, segons varen explicar, d'una iniciativa particular, totalment desvinculada del partit o el grup parlamentari, i que persegueix una mobilització de la societat civil que, asseguren, troben a faltar «en defensa de la llibertat, la democràcia, la unitat i la identitat cultural espanyola».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.