Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort Santiago Dexeus, ginecòleg pioner en tècniques de reproducció assistida

El ginecòleg barceloní Santiago Dexeus i Trias de Bes, pioner en les tècniques de reproducció assistida a Espanya, ha mort aquest divendres als 88 anys, ha informat la clínica ginecològica Women's, que va fundar al costat de Damià Dexeus.

Dexeus va néixer el 22 de juliol de 1935, es va llicenciar a la Universitat de Barcelona, va ser director del Departament d'Oncologia del Institut de la Materinat de Barcelona i en 1973 va fundar al costat del seu germà Josep Maria Dexeus el Institut Universitari Dexeus, del qual va ser director fins a 2004.

Biografia

El ginecòleg Santiago Dexeus i Trias de Bes, mort aquest divendres als 88 anys, ha estat integrant d'una de les sagues més rellevants de la ginecologia catalana i pioner a l'Estat espanyol de les tècniques de reproducció assistida.

Dexeus va néixer a Barcelona el 22 de juliol de 1935 i es va llicenciar en 1959 a la Universitat de Barcelona, doctorant-se en 1964 en la Universitat de Madrid.

Va ser director del Departament d'Oncologia del Institut de la Maternitat de Barcelona entre 1964 i 1972, i en 1973 al costat del seu germà Josep Maria Dexeus va fundar el Institut Universitari Dexeus, del qual va ser director del Departament d'Obstetrícia i Ginecologia fins a 2004.

En l'activitat docent va destacar el seu nomenament com a director de la càtedra de recerca en obstetrícia i ginecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona en 1988, i en 1980 va ser candidat al Senat pel CDS, però no va ser elegit.

En el 1995 va crear la Fundació Santiago Dexeus Font, en honor al seu pare, va ser president de la Comissió Nacional d'Obstetrícia i Ginecologia entre 1992 i 2002 i en 2007 va ser nomenat president de la European Federation of Colposcopy.

El centre Women's, que va fundar al costat de Damià Dexeus, ha destacat els seus avanços en la cirurgia oncològica, la primera laparoscòpia oncològica, l'ús de la píndola anticonceptiva i les tècniques de reproducció assistida.

Ha rebut diverses distincions entre les quals figuren la Creu de Sant Jordi, la Medalla President Macià, membre honorari del Col·legi de Cirurgians dels Estats Units i la Medalla Founders de la Societat Britànica de Colposcòpia i Patologia Cervical.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.