Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi: «El Govern ha d'invertir els 60 milions d’euros per separar per llengües en millores per als centres educatius»

58093

El portaveu d’El Pi-Proposta per les Illes, Antoni Salas, ha reiterat al Govern que «deixi anar el Pla d’imposició Lingüística de VOX i inverteixi els 60 milions d’euros per separar per llengües en millores per als centres educatius». «Han fet de la llengua un problema allà on no hi era», insisteix Salas. «És un despropòsit que el Govern estigui disposat a gastar aquesta doblerada en separar els alumnes per llengua i els costi tant escoltar el sector educatiu i les famílies», assenyala.

«Han creat un problema on no hi era. Jo som docent, la meva dona és docent. No conec cap docent de les Illes Balears que hagi estat de baixa per motius de llengua en la qual impartia les classes. No en conec cap!», assegura. «Però sí en conec molts que han estat de baixa perquè no han tengut els recursos necessaris, en qualsevol legislatura i en qualsevol color polític. Dins les aules hi ha molts d’alumnes, molts d’ells en dificultats… han fet falta docents de suport, han fet falta psicòlegs… i aquestes dificultats a les aules sí que han donat molts de problemes als docents. No la llengua. Per tant, han creat un problema allà on no hi era. Si volen facilitar la feina dels docents, no els compliquin la vida», insisteix Salas.

El Pi vol que s’inverteixi més en educació per a eliminar barracons: «És una autèntica vergonya tants de barracons; volem que es baixin les ràtios, que hi hagi més especialistes i psicòlegs als centres, que les aules estiguin ben climatitzades i que els edificis no passin per ull. Aquí és no s’haurien d’invertir aquests 60 milions d’euros que el PP-VOX els volen utilitzar per crear un conflicte».

Per altra banda, el portaveu de la formació veu amb bons ulls que la Conselleria d’Educació «faciliti i tregui noves places de comissions de servei perquè els docents que han aprovat oposicions tenguin més facilitats per quedar al seu lloc de residència».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.