Setmanari d'informació local - 138 anys

Convoquen una manifestació a Maó per la pau i contra les bases de l'OTAN

58071

La plataforma Menorca per la Pau ha organitzat una manifestació per la pau i contra les bases de l'OTAN que tendrà lloc diumenge, 8 d'abril, a Maó.

Manifest

La plataforma Menorca per la Pau, constituïda per diversos col·lectius socials, partits polítics, sindicats, i persones a títol individual, davant de l'amenaça que suposa utilitzar el port de Maó per posar una base militar de l'OTAN, sigui permanent o puntual, sense comptar amb la societat menorquina i davant la manca d'informació dels plans del govern i les seves conseqüències, volem posar en coneixement de la societat i els responsables institucionals el següent:
- NO A LA GUERRA, SÍ A LA PAU. La solució a les diferències mai pot ser la guerra. Certes posicions polítiques d'increment de l'escalada bel·licista han de tenir com a resposta el clam pacifista de la ciutadania de Menorca, no ens podem quedar immòbils.
- BASES NO. Ni AQUÍ, NI ENLLOC. No volem la base de l'OTAN a Maó, ni a Rota, ni a Cartagena. Volem viure en pau. La conversió de Menorca en objectiu militar és un risc que no ens podem permetre, ni aquí ni en cap poble. Som solidaris amb la resta de pobles.
- NO VOLEM UNA MENORCA MILITARITZADA. L'interès estratègic de l'illa a la Mediterrània és una cosa que no ens importa com a poble, les preocupacions de la gent són altres. No pot ser utilitzat políticament i va directament en contra nostra. No volem tornar a ser una illa militaritzada com en temps passats.
- DENUNCIEM EL DESORBITAT PRESSUPOST EN ARMAMENT, i amb finalitat militar per a la guerra, que va en contra dels interessos del poble i la humanitat, minvant els recursos per serveis socials, hospitals, ensenyament, assistència social etc i de la humanitat.
- EL BEL·LICISME ACCELERA EL CANVI CLIMÀTIC A més de produir un impacte ambiental brutal, si dediquéssim els recursos d’armament a lluitar contra el canvi climàtic, els beneficis per totes i tots serien molt considerables.
- NO VOLEM SER UNA DIANA, està clar que de continuar una escalada bèl.lica Maó i Menorca passaríem a ser objectiu militar.
- SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ, condemnem la complicitat dels EEUU i l'OTAN en el genocidi que està perpetrant Israel contra el poble palestí. Solidaritat amb el poble sirià, iemenita, del Donbass, iraquià, afganès... i tots els llocs on l'OTAN té les seves brutes armes.
No en el nostre nom.
-NO A LA UTILITZACIÓ DEL PORT PER PART DE VAIXELLS DE L’OTAN, dia 8 estava prevista l’arriada d’una fragata al port de Maó, finalment no vindrá, i podría ser fruit d’aquesta important mobilització ciudadana, d’aquesta plataforma Menorca per la pau. No vindran, no volem bases de l’OTAN.
OTAN NO! BASES FORA! MENORCA PER LA PAU!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.