Setmanari d'informació local - 138 anys

Calvià acollirà la XXIV Fira d'Oví i Caprí els pròxims 13 i 14 d'abril

58067

Calvià acollirà els propers dies 13 i 14 d'abril la XXIV edició de la Fira d'Oví i Caprí amb l'objectiu de donar a conèixer als visitants la cultura i les tradicions de la pagesia local.

L'alcalde de Calvià, Juan Antonio Amengual, ha destacat que aquest esdeveniment servirà per «apropar-se al ric patrimoni agrícola i ramader» del poble, així com per «reforçar els llaços comunitaris i recordar les tradicions locals», segons informa l'Ajuntament aquest dijous en un comunicat.

Per la seva banda, la regidora de Zona de Calvià, Juana María Prats, ha assegurat que aquesta Fira és «un homenatge a l'herència ramadera», en la qual es tornarà a comptar amb el mercat artesanal i agroalimentari.

A més, ha destacat que el dia 16 s'oferirà un curs de formació per als professionals interessats en el sector ramader, on s'aprofundirà sobre qüestions legislatives rellevants.

La Fira començarà el dissabte, a les 08.30 hores, amb la mostra d'ovelles i cabres a la plaça de l'església. També hi haurà una exhibició de motocicletes antigues, amb el suport del Club Bultaco Calvià, així com un ventall d'activitats per als més petits, com un contacontes realitzat per Tomeu Granera.

Seguidament, l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMIPA) de l'escola Ses Quarterades organitzarà una fideuà popular que comptarà amb l'actuació de Cucorba. Després, hi haurà una exhibició de pastors, a càrrec d'Amics del Pastoreig de Calvià, i per acabar la jornada es prepararà una 'torrada' popular de xai gràcies a l'Associació de Persones Majors d'Es Capdellà i els Quintos 2006.

Al dia següent, els pagesos faran una mostra de tractors i maquinària pels carrers del municipi, on es succeiran exhibicions d'esquilat, degustacions i altres dinàmiques. Per acabar, es celebrarà l'entrega de premis del concurs morfològic juntament amb un espectacle de 'ball de bot'.

Cal destacar que en els dies previs, entre el 6 i el 12 d'abril, hi haurà diferents activitats, com documentals, passacarrers o trobades, la temàtica de les quals estarà relacionada amb el món rural.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.