Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS defensarà al Ple del Consell el manteniment de la Llei de Memòria Democràtica

Coincidint amb l'anunci del Govern de derogar la Llei de Memòria Democràtica MÉS per Mallorca ha registrat una moció al Consell demanant el seu manteniment. La proposta emmarcada en commemoració de l'aniversari de la proclamació de la II República, també planteja una declaració per reconèixer els valors democràtics i avanços socials aconseguits durant aquest període. Així, la moció defensa que la Constitució Republicana va tenir una voluntat transformadora que proporcionà als seus ciutadans més drets i llibertats, així com justícia social.

La moció presentada per la formació ecosobiranista també proposa al Ple del Consell de Mallorca que insti el govern espanyol a activar els mecanismes necessaris per celebrar un referèndum i que la ciutadania pugui triar lliurement entre la monarquia o la república. «Els mateixos que qüestionen els pocs avenços aconseguits en aquests anys de democràcia condicionada són els que defensen el paper d'una monarquia tant anacrònica com qüestionada per la majoria de la població per la seva corrupció i manca d'exemplaritat», ha assegurat el portaveu de MÉS al Consell, Jaume Alzamora.

Aquest debat coincideix tot just quan l'equip de govern insular ha plantejat declarar la Princesa d'Astúries com a Filla Adoptiva de Mallorca. En aquest sentit, Alzamora ha recordat que «reivindicar la República posa en el mirall el passat antidemocràtic de molts i en especial en la continuïtat de la institució monàrquica que només s'entén per la victòria franquista. Cal superar la genètica com a privilegi polític».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.