Setmanari d'informació local - 138 anys

L'adaptació teatral de 'Cap d'hornos' recorrerà set localitats de Mallorca per tancar la segona edició de Literactua

La segona edició del projecte Literactua finalitzarà amb l'adaptació al teatre de la novel·la de Neus Canyelles 'Cap d'hornos', que recorrerà les sales de set localitats de Mallorca.

Literactua és una iniciativa sorgida de la col·laboració entre el Festival de la Paraula --organitzat per Produccions de Ferro-- i la Fundació Mallorca Literària, en la qual s'adapten al teatre obres d'autors de les Balears.

En una nota de premsa, l'organització ha explicat que aquesta edició conclourà amb aquesta adaptació de la dramaturga i actriu Agnès Llobet, dirigida per Sergio Baos. L'estrena serà aquest dijous al Teatre Mar i Terra de Palma i seguirà amb funcions tot el cap de setmana a Manacor, Binissalem i Santanyí, i el cap de setmana següent a Santa Margalida, Pollença i Son Servera.

L'objectiu de Literactua és la promoció de la literatura i el teatre en català escrit a les Balears, mitjançant la creació de dramatúrgies d'obres d'escriptors illencs, que són portades a escena per un equip de dramatúrgia, direcció i intèrprets en un procés creatiu breu i experimental, que no finalitza el dia de l'estrena, sinó que va creixent funció rere funció, de manera que el muntatge que el públic veurà el dia 4 a Palma serà diferent al que veuran els espectadors de les següents funcions.

Aquest any se celebra la segona edició d'aquest projecte amb un nou equip de dramaturgs i intèrprets. Les tres obres literàries que s'han triat són 'El rei de la Selva', de Gabriel Galmés, 'Les possessions', de Llucia Ramis, i 'Cap d'hornos', de Neus Canyelles. Carme Planells, Xavier Uriz i Agnès Llobet són els autors de les adaptacions teatrals i Joan Miquel Artigues, Marga López i Sara Sánchez donen vida als textos.

Després de 'El rei de la Selva' i 'Les possessions', aquest cap de setmana es tanca el cicle amb 'Cap d'hornos'. Una adaptació de la primera novel·la de Canyelles, guardonada amb el Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de 2002 i publicada per l'Editorial Moll un any després.

L'obra narra el declivi i la caiguda d'una història d'amor. Un amor impossible però, al mateix temps, etern. Segons paraules de Llobet, autora de l'adaptació per al teatre, llegir les paraules de Canyelles la va convidar a "jugar formalment amb la creació del personatge principal".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.