Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Puigdemont confirma la seva candidatura a la presidència de Catalunya i diu que serà present a la seva investidura

El president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, ha confirmat que serà candidat de Junts i que intentarà liderar una candidatura més àmplia per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig.

Puigdemont ha declarat, durant una conferència al municipi nord-català d'Elna, que: «La Llei d'Amnistia comportarà la revisió d'un error en el qual varen caure tant el PP com el PSOE, i que un estat de dret no es pot permetre: l'error de delegar en la policia i la judicatura el que era clarament responsabilitat de la política».

De fet, ha destacat que la Llei d'Amnistia és un dels acords de «gran rellevància» que ha aconseguit Junts des que va aconseguir un pacte amb el PSOE per investir l'actual president del Govern, Pedro Sánchez.

També ha dit que Junts ha estat capaç d'obrir una nova fase política que han aprofitat perquè passin coses que mai havien passat, com que Sánchez fos investit per un acord negociat i signat fora d'Espanya, la qual cosa és «la primera mostra d'excepcionalitat».

També ha subratllat que, en l'acord de Brussel·les, Junts i PSOE varen compartir de «manera inèdita» un mateix relat de les raons que han desembocat en el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat.

Mediador internacional

Així mateix, ha celebrat que s'hagi «normalitzat» l'ús del català en el Congrés espanyol; que s'hagin iniciat els tràmits per a demanar la seva oficialitat en les institucions europees, i que s'hagi aconseguit un espai de negociació a Suïssa amb mediació internacional.

«No és el mateix reunir-se a la Moncloa, que és com jugar al Bernabéu amb l'àrbitre i el VAR a favor dels locals, que fer-ho a Suïssa amb mediació internacional, que és com jugar a Wembley amb àrbitres neutrals», ha exemplificat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.