Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma acollirà els XLI Premis Cavall Verd de l'AELC

57599

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) celebrarà la 41a edició dels Premis Cavall Verd els dies 12 i 13 d'abril, en què reconeixerà la figura del filòleg, professor i poeta Joan Manuel Pérez.

El programa inclou diferents actes, com ara taules rodones, lectura de poemes i una ruta literària, que acompanyaran el lliurament d'aquests premis creats el 1984, segons ha explicat l'agrupació d'escriptors.

El programa dels XLI Premis Cavall Verd es presentarà el 12 d'abril a Palma, en una roda de premsa on també s'anunciaran els guanyadors. Aquell mateix dia hi haurà una lectura de poemes de Pérez, amb gloses de Cati Eva i Miquel Àngel Adrover. Serà a les 20 hores a La Tertúlia Cafè Teatre.

Ja el 13 d'abril hi haurà una taula rodona sobre la seva figura, amb Miquel Àngel Llauger, Sebastià Perelló i Gabriel Sampol, més tard serà la ruta literària per Palma amb poemes del mateix Pérez i el lliurament dels Premis Cavall Verd.

Joan Manuel Pérez i Pinya (Palma, 1963-2022) va ser filòleg, professor i poeta, dedicat a la docència de català a Secundària ia l'estudi i la difusió de la poesia i la crítica literària. Va guanyar el Premi Ciutat de Palma de Poesia.

Els Premis Cavall Verd atorguen dos guardons, per una banda, el Premi Rafel Jaume a la millor traducció poètica en català i, de l'altra, Josep Maria Llompart al millor llibre de poesia en català.

Des de la primera edició, el 1984, els Cavall Verd s'han convertit en un dels premis més emblemàtics de la literatura catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.