Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Protesta en suport a Palestina i contra «el blanquejament dels crims d’Israel mitjançant l’esport» al club nàutic del port de Pollença

Fernando Perianes

Aquest diumenge, Alternativa per Pollença ha organitzat una protesta, en la inauguració oficial del campionat europeu sub 21 de les categories olímpiques de vela d'ILCA al Reial Club Nàutic Port de Pollença, contra la participació d’Israel.

«Ens sembla una vergonya que no s’adoptin mesures contundents i concretes contra Israel mentre aquest país està violant els drets humans més fonamentals i cometent un genocidi a Gaza, assassinant impunement milers de civils i entre ells milers de nins. El mínim que es podia fer a Europa és excloure de les competicions esportives Israel, mesura que es va adoptar ràpidament contra Rússia quan va envair Ucraïna. Aquesta seria una forma d’enviar un missatge a Israel clar de reprovació i pressionar per acabar amb el genocidi», han explicat.

La formació considera que el boicot a Israel és «el que podem fer la societat civil per donar suport a les resolucions de les Nacions Unides i el dret internacional, que condemnen l'ocupació israeliana de territoris palestins i exigeixen el respecte dels drets humans dels palestins». Per això, demanen al Reial Club Nàutic Port de Pollença i a tots els implicats en l’organització d’aquest campionat que «no siguin còmplices de l’estratègia israeliana de normalització i blanquejament dels crims d’Israel mitjançant l’esport».

A més, insten la societat civil i la comunitat internacional a aplicar «un boicot total a Israel, com a contribució en la lluita contra el genocidi, l’ocupació, colonització i règim d’apartheid israelians. Demanam que es trenquin totes les relacions militars, econòmiques i diplomàtiques amb Israel i que es reconegui el dret internacional dels palestins a viure en pau i llibertat des del riu fins a la mar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.