Setmanari d'informació local - 138 anys

El 58% de la superfície de Son Busquets serà per a ús públic i el 42% restant es destinarà a ús privatiu

El 58% de la superfície de Son Busquets es destinarà a equipaments i ús públic, tres hectàrees de les quals seran exclusivament zones verdes, i el 42% restant serà per a ús privatiu.

Així ho ha explicat aquest dimecres a la presentació del pla especial de Son Busquets el director de Planejament i Agenda Urbana, Javier González, detallant que, dins de l'ús privatiu, hi ha els 831 habitatges assequibles que contempla l'espai i al voltant de 670 places d'allotjament dotacional.

Sobre aquests darrers, cal destacar que es destinaran, per exemple, a estudiants o persones desplaçades. Així, seran de lloguer assequible i màxim cinc anys d'estada, segons està decidit per llei.

«És la creació d'un nou barri integrat a la ciutat» que dóna cabuda per a «2.500 nous habitants», ha calculat l'expert, ressaltant també que en aquest espai es dissenyen «equipaments i dotacions de zones verdes, no només les que estableix la llei, sinó amb ràtio superiors».

Durant la seva intervenció, González ha concretat altres aspectes que inclou el projecte Son Busquets, entre els quals hi ha una illa de terciari d'oficines, dotacions esportives dimensionades, allotjaments dotacionals i edificis que seran dotacions públiques de cessió a l'administració local.

Això, ha continuat, s'integra a diverses places centrals que, un cop demolida la tanca que les envolta, «crearà un gran àmbit en què la ciutadania podrà desenvolupar les seves activitats».

El director ha exalçat, a més, que per a l'elaboració del pla especial de Son Busquets han centrat la seva feina en «atendre el model de ciutat de Palma» i tenint en compte un «horitzó de creixement poblacional», de cara al 2040, de gairebé 50.000 habitants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.