Setmanari d'informació local - 138 anys

El president Pere Aragonès convoca eleccions catalanes per al dia 12 de maig

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha convocat eleccions al Parlament de Catalunya per al diumenge 12 de maig.

Pere Aragonès ha reunit el seu Govern aquest dimecres horabaixa i després ha fet una breu compareixença al Palau de la Generalitat per anunciar públicament que acabava de decidir convocar eleccions autonòmiques.

Aragonès ha responsabilitat de l'avançament dels comicis a la «irresponsabilitat» de la resta de partits.

El ple del Parlament ha rebutjat aquest dimecres el projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat de 2024, que només han rebut el suport d'ERC i PSC-Units i la diputada no adscrita Cristina Casol --67 dels 68 vots necessaris-- i el vot en contra de Junts, VOX, CUP, Comuns, Ciudadanos i PP.

La Cambra catalana ha votat les sis esmenes a la totalitat als comptes de Junts, VOX, CUP, Comuns, Ciudadanos i PP, que han prosperat, per la qual cosa decauen així els Pressupostos del Govern per a 2024.

L'Executiu català havia signat un acord pressupostari amb el PSC i havia intentat negociar amb Junts, els Comuns i la CUP per a recaptar els suports suficients.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.