Setmanari d'informació local - 138 anys

Primera edició dels Premis de la Càtedra d'Estudis Urbans, que reconeixen el talent dels estudiants i joves investigadors de la UIB

La Càtedra d'Estudis Urbans de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha lliurat la primera edició dels seus premis, una sèrie d'ajuts adreçats a estudiants i joves investigadors de la UIB amb l'objectiu d'impulsar la recerca en temàtiques urbanes de les Illes Balears.

Els treballs premiats són:

  • Premi a la tesi doctoral, dotat amb 1.500 euros, concedit a Armando Pomar Luque per «Anàlisi i antecedents de la turismofòbia. El cas de la ciutat de Palma».
  • Premi al treball de fi de màster, dotat amb 1.000 euros, atorgat a Maria Gómez Llabrés pel treball «L’activació de l’entorn periurbà nord de Palma com a Parc agrari de l’Horta de Dalt».
  • Dos premis per a treballs de fi de grau, dotats amb 500 euros cadascun, s’han concedit a Maria Victòria Bonet Espinosa i Francesc Miquel Gost Espada, pels treballs «El naixement de l’urbanisme contemporani a Palma. L’enderrocament de les murades i el Pla d’Eixample» i «Anàlisi geogràfica de condicionants potencials a l'accés a ensenyances elementals i professionals de música a Palma (curs 2022/2023)», respectivament.

Els premis han valorat els esforços per vincular els processos urbans a les dinàmiques pròpies de l'activitat turística, i prioritzar quatre línies principals: habitatge, gentrificació, desigualtat urbana i polítiques urbanes.

L’acte dels premis ha tengut lloc el dimarts 27 de febrer a la Sala de Graus de l’edifici Antoni Maria Alcover i Sureda la participació de la Dra. Lorenza Carrasco, vicerectora d’Innovació i Transformació Digital; el Dr. Jesús González, catedràtic de Geografia Regional i director de la Càtedra d'Estudis Urbans; el doctor Luis Alfonso Escudero, professor de l'àrea Geografia Humana i membre del comitè de selecció; el Sr. Pere Joan Planes, director general de l’Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), i el Sr. Luis Vegas, director de la FUEIB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.