Setmanari d'informació local - 138 anys

Recuperen 'la porta de Ciutat a la Serra de Tramuntana'

24/02/2024 Los ayuntamientos de Calvià, Puigpunyent y Palma y el Consell de Mallorca recuperan 'la puerta de Ciutat a la Serra de Tramunana' POLITICA AYUNTAMIENTO DE CALVIÀ | AYUNTAMIENTO DE CALVIÀ

Els ajuntaments de Calvià, Puigpunyent i Palma i el Consell de Mallorca han recuperat un camí històric, el conegut com 'la porta de Ciutat a la Serra de Tramuntana'. Es tracta d'un antic camí de muntanya del qual es té constància històrica i que era conegut com 'la porta de Ciutat a la Serra de Tramuntana'.

En concret, es tracta d'un recorregut d'una mica més de deu quilòmetres que travessa els tres municipis partint de la barriada palmesana de Sa Vileta fins a arribar a Puigpunyent. Allà enllaça amb la Ruta de Pedra Seca GR 221 que s'endinsa a la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial de la Unesco en la categoria de paisatge cultural.

La recuperació del traçat històric ha estat així mateix possible gràcies a la col·laboració i bona predisposició dels propietaris dels terrenys que travessa el camí.

L'adequació del camí ara passa per la correcta senyalització del mateix per a afavorir de manera segura activitats a l'aire lliure relacionades amb l'excursionisme i el senderisme. El compromís dels implicats --entitats públiques i propietaris-- s'ha certificat amb un recorregut conjunt del camí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.