Setmanari d'informació local - 138 anys

Ferran Aguiló i Sureda parla a Ona Mediterrania dels 34 anys que ha dedicat a 'Vuits i Nous', la vinyeta d'Última Hora

Ona Mediterrània va poder parlar amb Ferran Aguiló i Sureda el passat 7 de febrer. Tomeu Martí, el conductor del programa assegurà que feia temps que volien parlar amb Aguiló i l'entrevista fou dies després que el periodista i guionista comentàs a les seves xarxes socials que el passat 3 de febrer es compliren 34 anys que publica la seva tira còmica, 'Vuits i Nous', a Última Hora.

Aguiló ha destacat amb orgull que fa 34 anys que fa una secció en català en un diari en castellà i explica que «jo només tenc una llengua, després en parl d'altres, però en tenc una». «A la meva secció només han parlat en castellà algunes persones que jo considerava indignes de parlar en català, com per exemple Bauzá, que sempre el vaig fer parlar en castellà».

Tot i ser una de les influències més potents de Mallorca, Aguiló assegura que espera no tenir massa influència, ja que considera que el que ell fa «és ironia» i diu que «pot ser que sigui de les veus més vistes, però influent esper que no. Esper que la gent s'informi per altres coses més que per la meva vinyeta. El que feim pressuposa que la gent està informada i ha llegit el diari, ha escoltat ràdios o ha llegit televisió ii a partir d'aquí pot riure amb el nostre sarcasme».

A més, repeteix que «mai estaré prou agraït a n'en Pere Serra per donar-me aquest espai tant especial». A més, agraeix «l'absoluta llibertat» amb la qual ha treballat durant tots aquests anys encara que, en qualque ocasió, ha contradit l'editorial del diari». Així i tot, Aguiló explica que moltes vinyetes li han portat problemes perquè «sempre hi ha algú que es creu amb poder de poder coaccionar i poder dir la seva».

Per altra banda, Aguiló considera que «sense l'actualitat no faríem res» i explica que «tenim una ebullició constant i un remenat de coses que et fa bastant més fàcil la feina. També és ver que la majoria de temes es repeteixen molt i es fa cansat».

Aguiló també ha dirigit l'Ara Balears i explica que no entén ni idea de cap on va la premsa en català ni la premsa. A més, considera que «abans de creure amb la premsa necessit creure amb la ciutadania perquè no és la premsa la que fa la ciutadania, és la ciutadania la que exigeix un determinat tipus de premsa. Ara no veig la ciutadania disposada a menjar-se la primera cullerada de merda de clic fàcil que circula».

Escolta l'entrevista completa, a partir del minut 20, en el següent enllaç: https://www.onamediterrania.cat/programs/ona-bon-dia/onamediterrania_podcast_2659

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.