Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS porta el cas Bonet al Congrés espanyol

El diputat de MÉS-Sumar, Vicenç Vidal, ha traslladat al Congrés espanyol el cas del suposat desfalc milionari en el qual, segons les informacions publicades per diferents mitjans informatius, podria estar involucrada l'exconsellera d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, Pilar Bonet.

Així, el diputat ecosobiranista ha explicat que l'empresa on suposadament han ocorregut els fets forma part d'un conglomerat empresarial que l'any 2020 va ser rescatat amb doblers públics. En concret, el grup va obtenir per part de la SEPI (Sociedad Española de Participaciones Industriales) una aportació de 475 milions d'euros en dos trams. Aquest rescat, ha assenyalat Vidal, consistia en un préstec participatiu de 240 milions i un altre ordinari de 235 milions.

Tres anys i mig després, i arran les informacions que han transcendit en els darreres dies, Vidal ha registrat, a proposta del grup de MÉS al Consell de Mallorca, una bateria de preguntes amb la intenció d'esbrinar si el presumpte delicte que s'hauria comès podria haver afectat l'aportació de capital públic. Concretament, Vidal ha demanat si la SEPI en tenia coneixement del cas i si s'ha obert algun tipus d'investigació interna per a esclarir l'abast dels fets i comprovar si ha afectat en cap mesura a l'aportació de capital públic.

El diputat de MÉS-Sumar també demana a l'escrit registrat si en cas de comprovar-se de veracitat dels fets, el Govern espanyol o la SEPI tenen previst adoptar algun tipus de mesura sobre aquest tema.

Segons Vidal, «malauradament ja tenim precedents amb el rescat bancari que l'Estat mai ha recuperat. Això no pot tornar a passar. Des del respecte a la presumpció d'innocència només volem que el govern espanyol faci un seguiment del cas i comprovi si els doblers públics han estat emprats de manera legal i amb la finalitat amb la qual van ser concedits».

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha remarcat que aquesta iniciativa completa les adoptades per la formació a la si del mateix Consell amb el mateix objectiu. «Entenem que qualsevol mesura de control servirà per eliminar qualsevol ombra de dubte», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.