Setmanari d'informació local - 138 anys

Federació Balear de Futbol: «Als camps de futbol ha d’aplicar-se sempre el sentit comú del respecte lingüístic»

Arran de l'escàndol que es va produir al poliesportiu de Petra Na Capitana, on s'hi disputava un partit de futbol entre l'aleví B del Petra i el Cardassar i l'entrenador del Petra, Miquel Santandreu, va ser expulsat per parlar en català a l'àrbitra, la Federació de Futbol de les Illes Balears ha emès un brevíssim i tou comunicat al respecte.

«Als camps de futbol ha d’aplicar-se sempre el sentit comú del respecte lingüístic en tot moment. És per això que cap dels 33.000 federats que formen el nostre futbol entre tots els agents implicats, deu sentir-se discriminat per l’idioma oficial que decideixi emprar amb total llibertat», ha expressat la Federació.

Després d'aquesta manifestació, han estat diversos els usuaris de les xarxes socials que han apuntat la «buidesa» del comunicat, que no hagin anunciat cap acció al respecte i la falta de condemna de la discriminació.

Per altra banda, el mitjà totpla.cat ha pogut parlar amb l'entrenador petrer, Miquel Santandreu, qui ha assegurat que mai no s'ha trobat amb cap àrbitre «que no em deixés parlar en la meva llengua».

«Jo no tenc cap problema amb el castellà. De fet, la meva dona és dominicana i a casa també el parlam. El que em va molestar foren les males maneres. Des del primer moment em deia en castellano i de males maneres», ha remarcat Santandreu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.