Setmanari d'informació local - 138 anys

Lucía Muñoz (Podem): «Hi ha alternativa i podem transformar les coses»

Imatge de Lucía Muñoz amb la resta de representants del Consell Ciutadà de Podem. | Foto: Podem

El nou Consell Ciutadà Autonòmic de Podem Illes Balears s'ha reunit aquest dissabte a la seu del partit a Palma per a votar la proposta feta per la seva coordinadora, Lucía Muñoz, per a la conformació de la nova executiva. Muñoz ha reconegut que el partit feia «un pas important en el procés de renovació i reestructuració». «Avui aquest Consell Ciutadà Autonòmic triat en primàries votarà a les persones que conformaran el Consell de Coordinació», ha continuat.

Així, la coordinadora del partit ha recordat que «Podem continua sent una eina política al servei del nostre poble, un projecte polític amb el principi democràtic com a base per a conformar la seva estructura i elaborar les seves propostes». En declaracions fetes a l'inici de la reunió, Muñoz s'ha dirigit «als membres d'aquest Consell Ciutadà Autonòmic, a la militància de Podem, a les persones inscrites, a les nostres votants i a tota la gent que alguna vegada va confiar en aquesta força política» i els ha demanat que no es resignin, recordant que «que hi ha alternativa, que sí que es poden canviar les coses».

«Podem fer front als fons voltor i a l'especulació en el mercat de l'habitatge, que sí que es pot posar límits al turisme de masses, que sí que es pot cuidar el nostre planeta i prendre's seriosament l'emergència climàtica, que sí que es pot combatre la pobresa i la desigualtat, que sí que es pot erradicar la violència contra les dones. A nosaltres que no ens diguin que no es pot» ha conclòs Muñoz.

Després de diverses hores de reunió, Muñoz ha exposat la seva proposta per a conformar la nova executiva del partit que ha estat aprovada per unanimitat i entre els aplaudiments dels assistents. Muñoz ha declarat conformar un Consell de Coordinació «molt executiu, amb poques secretaries que cobreixin les necessitats del partit en matèria organitzativa i política» i que «permeti que el treball sectorial es desenvolupi en àrees internes de les secretaries per a facilitar la coordinació».

Aquestes àrees seran conformades i anunciades en les pròximes setmanes. En aquesta línia, la nova executiva només comptarà amb dues Secretaries sectorials, la d'Emergència Climàtica i la de Feminismes i LGBTI+ que, en paraules de Muñoz, «suposen les dues grans línies transversals que han d'articular tot el nostre projecte polític».

Així han quedat repartides les responsabilitats després de la votació. Una executiva que compleix amb els criteris interns del partit i que suposa una renovació del 70% respecte a l'executiva anterior:

Guillem Mesquida. Secretaria de Participació i Cercles.
Marilena Tugores. Secretaria d'Acció institucional.
Jesús Jurado. Secretaria de Societat Civil.
Iván Sevillano. Secretaria d'Organització.
Mar Mas. Secretaria de Comunicació.
Mónica Fernández. Secretaria d'Emergència Climàtica.
Ana Rosa Abejón. Secretaria de Feminismes i LGBTI+.
J.A. Sarrià. Secretaria de Municipalisme.
Andrés Arcos. Secretaria de Coordinació Executiva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.