Setmanari d'informació local - 138 anys

Jaume Alzamora (MÉS): «Les acusacions contra Bonet posen en entredit tota la comptabilitat del Consell»

Jaume Alzamora, portaveu de MÉS per Mallorca al Consell de Mallorca. | Foto: MÉS per Mallorca

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha exigit al president de la institució, Llorenç Galmés, una investigació en el departament d'Hisenda després de la «dimissió forçada» de la titular de l'àrea, acusada de greus delictes econòmics. Segons Alzamora, el desfalc que se li imputa a l'exconsellera Pilar Bonet «posa en entredit tota la seva gestió i compromet la comptabilitat del Consell».

El portaveu ecosobiranista ha remarcat que «la gravetat dels delictes i la mala praxi demostrada per la consellera són d'una magnitud com per a investigar amb profunditat la seva gestió al capdavant d'un departament com el d'Hisenda».

Alzamora, a més, ha reclamat al president del Consell donar explicacions i aclarir fins a quin punt era sabedor de la implicació de la seva consellera en la trama que s'investiga per un desfalc milionari. «Des de quan ho sabia i per què no la va cessar abans?» ha demanat el portaveu, qui ha acusat Galmés d'encobrir a Bonet i només forçar la seva dimissió tot just un dia abans que la premsa publiqués els detalls del cas.

Així, Alzamora ha retret a Galmés que no actués abans. «Si era coneixedor hauria d'haver-la destituït i no esperar a disfressar-ho d'una dimissió per motius personals». En aquest sentit, Alzamora ha desvelat que el PP sí que coneixia la implicació de Bonet i que per això diferents càrrecs es van reunir dijous a la seu del Consell. En concret el cap de gabinet de la presidenta Marga Prohens i un assessor de comunicació del govern. A la reunió es va incorporar posteriorment el portaveu del PP al Parlament, Sebastià Sagreras. «El PP com sempre confon les institucions amb el seu partit. És la seva pràctica habitual», ha dit Alzamora.

El portaveu de MÉS ha recordat també que la marxa de Bonet ve precedida de tot un seguit de dimissions i diferents casos d'incompatibilitat. «Asseguraven que seria el govern dels millors i en només sis mesos han demostrat ser els pitjors gestors», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.