Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell celebrarà un ple extraordinari dilluns que ve per la presumpta vinculació de Pilar Bonet en un cas de desfalc

Llorenç Galmés ha convocat un ple extraordinari del Consell per tractar el cas de Bonet. | Foto: Europa Press

El Consell celebrarà un ple extraordinari dilluns que ve, 12 de febrer, per la presumpta vinculació de l'exconsellera insular d'Hisenda i Funció Pública, Pilar Bonet, amb un desfalc quan treballava en una empresa privada de handling a Mallorca.

Així ho ha anunciat aquest dissabte, en roda de premsa, el president del Consell, Llorenç Galmés, qui ha volgut deixar clar que totes les acusacions que se li imputen a Bonet «res tenen a veure amb la gestió ni amb la seva etapa a la institució insular, són unes acusacions d'una altra etapa de la seva vida i, sobretot, d'una responsabilitat laboral que tenia amb una empresa privada».

En aquest sentit, ha recordat Galmés, «Pilar Bonet ja no forma part de l'executiu del Consell de Mallorca ni és consellera electa perquè va dimitir en les últimes hores de les seves responsabilitats i càrrecs».

Una dimissió, la de Bonet, que, segons ha explicat el president del Consell, es va gestar aquest passat dijous, després que ell mateix rebés una informació que el va portar a convocar una reunió «urgent i immediata», després del ple insular, que se celebrava.

En aquesta reunió, segons ha afegit, ell mateix li va transmetre a la llavors consellera insular d'Hisenda i Administració Pública que «per una informació que li havia arribat, externa en tot moment a la gestió i responsabilitat de la institució insular, havia perdut la confiança i credibilitat en la seva persona».

Pilar Bonet, llavors, i d'acord amb les explicacions donades aquest dissabte pel president del Consell, «sense demanar cap mena d'explicació, va dir que, de manera voluntària, una vegada acabada la reunió, dimitiria de la seva responsabilitat executiva com a consellera insular i, també, de l'acta de consellera electa del PP».

Així, ha insistit que «el Consell no té res a amagar» perquè les acusacions sobre Bonet «no afecten la institució insular ni en la seva gestió ni en la seva responsabilitat». En tot cas, «per a aclarir qualsevol dubte» que aquesta situació «hagi pogut causar, es convocarà un ple extraordinari aquest pròxim dilluns perquè tots els portaveus dels partits de l'oposició puguin demanar als tècnics de la institució totes les preguntes que hagin pogut sorgir-los en les últimes hores» a conseqüència de les informacions publicades a través del diari UltimaHora relacionades amb «una altra etapa de la vida de Bonet i una relació laboral que no implica en res al treball del Consell».

L'objectiu, ha apuntat finalment Galmés, «és demostrar màxima transparència» que, segons ha precisat, «és el contrari que hi ha hagut en aquesta institució insular en els últims vuit anys».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.