Setmanari d'informació local - 138 anys

SATSE reclama a Sanitat una estratègia de salut mental per protegir els professionals

El Sindicat d'Infermeria (SATSE) ha reclamat al Ministeri de Sanitat que pacti amb les conselleries territorials el desenvolupament i implementació d'una estratègia general d'actuació que contempli mesures concretes per cuidar i protegir la salut mental dels professionals sanitaris.

SATSE coincideix en la necessitat manifestada per la ministra de Sanitat, Mónica García, de prioritzar la cura de la salut mental del conjunt de la ciutadania i demana que, de manera paral·lela, «s'actuï per donar suport i ajudar els professionals sanitaris els treballs dels quals comporta nombrosos riscs psicològics».

L'organització assegura que el Pla d'Acció de Salut Mental 2022-2024 contempla el desenvolupament de programes específics per l'ajuda i suport als professionals sanitaris i sociosanitaris amb problemes de salut mental, encara que, assegura que, fins ara, «no s'han fet realitat».

El sindicat apunta que, en el cas dels professionals d'Infermeria, els riscs psicològics són majors per la sobrecàrrega assistencial i pel contacte proper i permanent amb el dolor i patiment durant la trajectòria professional.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.