Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca impulsa formacions per garantir festes locals «amb perspectiva de gènere»

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Famílies, ha posat en marca unes jornades formatives pels municipis dins del marc de la campanya 'No i punt!'. L'objectiu és poder transmetre les eines i coneixements necessaris per garantir unes festes locals lliures d'agressions sexuals i amb un sistema de prevenció eficient.

Fins a 46 municipis d'arreu de Mallorca s'han adherit a la campanya i han signat el seu compromís fins a 2027. Les trobades, amb el lema 'festes amb perspectiva de gènere', són liderades per l'equip d'agents d'igualtat i participaran un total de 140 persones inscrites que procedeixen d'àrees d'igualtat, de festes i formació d'ajuntaments, a més de membres d'associacions i organitzacions de festes.

La setmana passada celebraren les dues primeres jornades a Artà i Sa Pobla, seguides per la celebrada aquest dijous a Palma, i el 8 de febrer es farà a Felanitx. La directora insular ha ressaltat que en distribuir les formacions en diversos punts de l'Illa «facilitam i fomentam que la participació sigui la major possible».

Les formacions posen a disposició dels ajuntaments les pautes necessàries per complir amb el programa contra la violència masclista en l'ambient festiu i estableix el protocol d'actuació. Així mateix, es tracta la base legislativa, la fomentació de participació paritària en les decisions i llocs de responsabilitat, l'ús de llenguatge i imatges no sexistes, la importància d'establir llocs ben il·luminats o identificar clarament els punts d'atenció a les víctimes de violències sexuals.

A més, d'una part amb caràcter teòric, Garrido ha dit que «és essencial la part pràctica per poder concretar la campanya en cada municipi, ja que és una manera de conèixer els recursos amb els quals conten». De la mateixa manera, ha destacat la importància de donar «la possibilitat de poder plantejar propostes per una millora real del programa».



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.