Setmanari d'informació local - 138 anys

Emotiu i reivindicatiu homenatge a Antònia Matamalas al pati de la Misericòrdia de Palma

Durant l'homenatge s'ha sembrat una planta al pati de la Misericòrdia de Palma. | Foto: PSIB-PSOE

Emoció i reivindicació. Desenes de persones han participat aquest dissabte migdia a l'acte d'homenatge a Antònia Matamalas celebrat al pati de la Misericòrdia de Palma. Durant la trobada s'ha plantat una planta per a recordar el llegat d'aquest lluitadora feminista.

«No oblidem mai que si hem arribat fins aquí és perquè ens han precedit dones enormes que ens han obert camí i donat llum quan més ho necessitàvem», ha assenyalat les feministes, tot lloant la lluita incansable de Matamalas en defensa dels drets de les dones.

A l'acte hi ha assistit nombroses representants de la societat civil mallorquina i de l'esquerra política illenca. Entre les personalitats s'hi trobaven Francina Armengol, presidenta del Congrés espanyol i secretària general del PSIB-PSOE; i Aina Calvo, secretària d'Estat d'Igualtat.

El passat 23 de gener va morir Antònia Matamalas Prohens, dona destacada de la societat civil manacorina, feminista fundadora del col·lectiu Dones de Llevant i del Moviment Feminista de Mallorca. Una lluitadora pels drets de les dones que va aconseguir fer visible la reivindicació feminista a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.