Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort convertirà en zona de vianants la plaça del Mercat, mourà l'escultura de Maura i mantendrà l'Alaska

L'Ajuntament de Palma ha anunciat l'inici dels procediments per remodelar la plaça del Mercat, a través d'un projecte arquitectònic que preveu convertir la part posterior de la plaça en zona de vianants, reubicar l'escultura a Antoni Maura, catalogar el ficus -que data del segle XIX- i mantenir el quiosc del bar Alaska.

El regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics, Óscar Fidalgo, ha explicat la proposta presentada aquest dimarts per l'arquitecte Antoni Sbert davant la Comissió de Centre Històric de l'Ajuntament de Palma.

Amb aquesta actuació, ha assegurat el regidor, es pretén donar prioritat al vianant, millorar les condicions d'accessibilitat, mantenir els arbres existents i reorganitzar els espais de les terrasses, entre altres qüestions.

Fidalgo no ha confirmat dates per començar el projecte, però ha indicat que la intenció de l'Ajuntament és elaborar el projecte bàsic durant aquest 2024.

El bar Alaska mantendrà la seva aparença actual, però es cercarà «dignificar la seva imatge» en la part posterior, amb un biombo semicircular annexat a un bany públic.

El regidor ha destacat que el quiosc haurà de complir les normes d'aplicació a tots els establiments, però ha concretat que no es preveu una remodelació. A més, ha expressat que considera que el procedent és realitzar un concurs per l'explotació del bar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.